Nairo Quintana: ”Dumoulin suurin haastaja kokonaiskilpailussa”

Nairo Quintana menetti pinkin paidan tiistaina. Kuva: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Nairo Quintana menetti pinkin paidan tiistaina. Kuva: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Movistarin Nairo Quintana oli pettynyt mies Italian ympäriajon tiistain aika-ajon päätteeksi. Lähes kolmen minuutin tappio etappivoittaja Tom Dumoulinille tiesi myös johtajan paidan menetystä.

Tallin sivuilla huomautettiin, että Maglia Rosa meni kolumbialaisen päältä vain ”hetkeksi”. Talli ei ole luovuttanut.

Quintana tiesi aika-ajon olevan hänelle haasteellinen.

- Menetimme enemmän aikaa kuin osasimme odottaa, vaikka jalkani tuntuivat hyvälle. Reitti oli tuulinen, mikä hankaloitti tilannettani entisestään, Quintana kommentoi Movistar Teamin sivuilla.

Kolumbialainen antoi täyden tunnustuksen Dumoulinille. Espanjalaistallissa tiedettiin, että Dumoulin ajaa tiistaina todella kovaa. Sunnuntain ajo vuoren rinteessä kertovat Quintanan mukaan myös siitä, että Dumoulin osaa ajaa kaikkialla.

- Hän näyttää olevan hyvässä kunnossa myös nousuissa, joten hän on suurin haastaja kokonaiskilpailua ajatellen, Quintana mietti muistuttaen samalla, että myös Nibalia ja muita kapteeneja on pidettävä silmällä.

Quintanan ero johtajaan on nyt 2.23. Kapteenin mukaan tallin on nyt mietittävä uusia taktiikoita, miten eroa kärkeen saa kavennettua ja miten pinkkipaita tulee takaisin Movistarin ajajan päälle.

- On aina vaikea niellä sitä, kun menettää johtajan paidan, mutta toiveemme ovat korkealla: tallimme on loistava, olen hyvässä kunnossa ja kaikki Giron vuoret vielä edessä, Quintana luotti.

-Juho-Veikko Hytönen

Lue myös: Giroa johtava Dumoulin: ”Espanjan ympäriajo näytti, että kaiken voi menettää yhdessä päivässä”

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama