GIRO12: Gavirialle jo kolmas etappivoitto

Fernando Gaviria. Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Fernando Gaviria. Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Fernando Gaviria on hyvässä vedossa. Vasta 22-vuotias kolumbialainen polki jo kolmanteen etappivoittoonsa käynnissä olevassa Italian ympäriajossa.

Tämän vuoden Giron pisimmällä etapilla oli pituutta 229 kilometriä, mutta jyrkät nousut puuttuivat kokonaan. Loppuratkaisu eteni odotetusti kiriin, jossa Quick-Step Floors -talli teki taktisesti parhaan suorituksen. Viivalla tallin kirimies Gaviria tuuletti jälleen kerran ykkösenä. Lähimmäksi voittajaa pääsivät Jakub Mareczko (Willier Triestina) ja Sam Bennet (Bora-Hansgrohe).

Gaviria johtaa kirimiesten pistekilpailua, mutta siitä huolimatta hän ei pidä itseään kiertueen parhaana kirimiehenä.

- Paras Giron sprintteri on Andre Greipel. Hän on voittanut enemmän etappeja kuin minä ja voittanut useampia Giron etappeja. Saatan olla paremmassa kunnossa, mutta hän on parempi kirimies, kolumbialainen totesi haastattelussa kilpailun jälkeen.

Kokonaiskilpailun kärjessä polkenut Tom Dumoulin onnistui pitämään. Ainoa kärjessä tapahtunut muutos oli AG2R La Mondiale -tallin Domenico Pozzovivon saama kuuden sekunnin hyöty. Italialainen onnistui irtautumaan vauhdikkaassa lopussa kirimiesten joukkoon ja polki maaliin kuusi sekuntia ennen muiden tallien kapteeneja. Hän nousi kokonaistilanteessa kahdeksanneksi ohi Astanan Tanel Kangertin.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

km kopio

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama