Nairo Quintanan ajatukset jo Tourilla

Nairo Quintana nähdään tänä vuonna Ranskan ympäriajossa. Kuva: Ferrari La Presse

Nairo Quintana nähdään tänä vuonna Ranskan ympäriajossa. Kuva: Ferrari La Presse

Italian ympäriajon kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittunut Nairo Quintana ajaa tänä vuonna raskaan tuplan.

Hän tavoittelee kärkisijoja Italian jälkeen myös Ranskan ympäriajossa.

Italiasta kolumbialaiselle jäi hampaankoloon, kun voitto karkasi viimeisellä etapilla.

‒ Palkintosijaan ei voi olla pettynyt. Emme ole koneita, emmekä voi tehdä kaikkea sitä, mitä toivomme tekevämme ennen kisaa. Aina ei voi saada sitä palkintoa, jota haluaa vaikka kuinka tekisi töitä sen eteen. Lyhyesti sanottuna: olemme tyytyväisiä, Quintana sanoi tallinsa Movistarin sivuilla.

Quintana tiesi, että ennen päätösetappia vuorilla hankitun johtoaseman olisi pitänyt olla tukevampi. Hänen aika-ajotaitonsa ei ole Dumoulinin tasolla.

‒ 70 kilometriä aika-ajoa on liikaa Tomin (Dumoulin) kaltaisia ajajia vastaan, Quintana totesi.

Nyt Quintana keskittyy palautumiseen ja Ranskan ympäriajoon valmistautumiseen. Hän ei kilpaile ennen 1. heinäkuuta alkavaa Touria. 27-vuotiaalla Quintanalla on meriittilistallaan kokonaiskilpailun voitot sekä Italian että Espanjan ympäriajoista, mutta se suurin ja kaunein puuttuu.

Nibali puolusti voittoa pronssilla

Girossa kolmanneksi sijoittuneella Vincenzo Nibalilla ei ole uudessa Bahrain-Merida-tallissa käytössä yhtä vankkaa apuajajien kaartia kuin Astanassa. Viime vuoden voittaja ei kuitenkaan jäänyt kauas voitosta tänä vuonnakaan: vain 40 sekuntia erotti hänet kolmen viikon päätteeksi voittaja Tom Dumoulinista.

Pettynein mies kärkiajajien joukossa oli FDJ-tallin Thibaut Pinot, joka menetti palkintopallisijoituksen viimeisenä päivänä.

‒ Olisin halunnut olla palkintopallilla, mutta vastustajat olivat kovempia, joten en voi valittaa. Jännitys ennen päätösetappia oli kova. Tiesin, että minun on ajettava kovaa, mutta tunsin, etten ollut riittävän vahva tällä etapilla, Pinot totesi päätösetapin jälkeen.

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri