Tom Dumoulin ei uskonut kykenevänsä Grand Tourin voittajaksi

Tom Dumoulin ei uskonut nousevansa Grand Tour -voittajien listalle. Kuva: Alberto La Presse

Tom Dumoulin ei uskonut nousevansa Grand Tour -voittajien listalle. Kuva: Alberto La Presse

Sunnuntaina päättyneen Italian ympäriajon kokonaiskilpailun voitto meni ensimmäistä kertaa kiertueen satavuotisessa historiassa Hollantiin, kun voittopokaaliin kaiverrettiin Tom Dumoulinin nimi.

 ‒ Onhan se ihmeellistä nähdä oma nimensä voittajien listalla. On kunnia olla mestareiden luettelon jatkona. En tunne itseäni mestariksi, mutta kun näin nimeni pokaalissa, alkoi melkein tuntua siltä. Tämä on ainutlaatuista. Jan Janssen oli ensimmäinen hollantilainen, joka voitti Tourin ja Vueltan, minä olen nyt ensimmäinen hollantilainen Giro-voittaja. Tulevaisuudessa toivon voittavani lisää, mutta juuri nyt keskityn nauttimaan tästä, tunteili voittaja maalissa.

Dumoulin lähti viimeisen päivän aika-ajoetapille neljänneltä sijalta. Nairo Quintana, Vincenzo Nibali ja Thibaut Pinot eivät pystyneet vastaamaan Dumoulinin vauhtiin ja kun kaikki ajajat oli saatu maaliin viimeiseltä, kolmen viikon kiertueen 21. etapilta, oli kokonaiskilpailun tuloslistan kärjessä Tom Dumoulin, 31 sekunnin voittomarginaalilla. Kokonaiskilpailun voitto tuli Dumoulinille yllätyksenä.

‒ Ei, en koskaan uskonut voittavani Giroa. Ehkä joskus tulevaisuudessa, ehkä jos minulla olisi paljon onnea tai jotain, mutta en tänä vuonna. Olisin ollut oikein onnellinen sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon, ihmetteli Dumoulin tuloslistaa.

- Outi Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama