Skoda Maantiecup jatkuu sunnuntaina Porvoon ajoilla

Kuva: Pyöräilyunioni

Kuva: Pyöräilyunioni

ŠKODA Maantiecup jatkuu sunnuntaina Porvoossa, jossa ajetaan suomalaisen maantiepyöräilyn legendaarisiin kilpailuihin kuuluva Porvoon ajot. Järjestäjäseuraa Akillesta edustava Aimo Pyykkönen, 29, on yksi niistä, joille kilpailulla on iso merkitys.

 

- Porvoon ajot on SM-kisojen ohella yksi kauden päätavoitteistani. Ajoin viime vuonna ensimmäistä kertaa Porvoon ajoissa. Kilpailusta jäi hyvät muistot, olin irtiotossa lähes koko kisan ajan ja vaikka en aivan kymppisakkiin päässytkään, niin olin kuitenkin tyytyväinen kisaani niin kovassa seurassa. Hienoa oli yleisön paljous ja kannustus reitillä, Pyykkönen muistelee Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Helsinkiläinen Pyykkönen siirtyi täksi kaudeksi porvoolaisseuraan. Pyykkönen on eliittisarjan pyöräilijänä vielä noviisi, mutta hänellä on vahva tausta jääkiekosta. Jääkiekkoa hän pelasi hieman alle parikymppiseksi asti.

- Sen jälkeen sekalaista kuntoilua, kunnes aloin juoksemaan. Ensiksi nilkka rupesi kipuilemaan ja lopulta lonkka tarvitsi leikkausta. Lonkkaa kuntoutin pyöräilyllä, ja juoksuun en enää palannut, vaan pyöräily vei mennessään, hän kertoo.

PyykkonenAimoOscarLindellAimo Pyykkönen. Kuva: Studio Lindell / Oscar Lindell

Pyöräilyssä hän aloitti kilpailemisen viime kaudella ja tavoitteena oli alun perin nousta eliittisarjaan tälle kaudelle. Lopulta hän päätyi ajamaan siinä jo viime kauden alussa.

- Tällä kaudella tavoitteena on ajaa aktiivisemmin ja sitä kautta toivottavasti saada parempaa menestystä kuin viime kaudella. Tavoitteiden vuoksi harjoitusten määrää ja laatua kasvatettiin – harjoitusohjelma on Kjell Carlströmin käsialaa, Pyykkönen kertoo.

Pyöräilijänä hän sanoo vahvuudekseen tasaisuuden.

- Olen ehkä sellainen all-rounder, tempo sujuu ok ja viihdyn irtiotoissa, eikä kirissäkään kaikki sentään tule ohitse. Ja kun Suomessa ei vuoria tarvitse kivuta, niin pienestä raskastekoisuudesta ei tarvitse kovinkaan usein kärsiä, hän miettii.

Sunnuntaina Porvoossa ajettavasta maantiekilpailusta Pyykkönenkin povaa hyvävauhtista ja tasokasta, sillä nimekästä menijää on viivalla.

- Hyvin todennäköisesti kirkkaimmat sijoitukset jaetaan irtiottoporukan kesken. Irtiotto voi viimevuotiseen tapaan tapahtua hyvinkin aikaisessa vaiheessa kilpailua.

Porvoon Ajojen tapahtumasivu

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama