Lepistö ja Halme aika-ajon SM-kultamitalistit Pikku-Syötteellä

Lotta Lepistö voitti SM-tempon ylivoimaisesti. Kuva: SPU

Lotta Lepistö voitti SM-tempon ylivoimaisesti. Kuva: SPU

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut alkoivat Pikku-Syötteellä perjantaina aika-ajoilla, joissa mestareiksi ylsivät IK-32:n Lotta Lepistö ja CycloVisionin Sasu Halme. Lepistö uusi mestaruutensa, Halme puolestaan katkaisi Samuel Pökälän mestaruusputken.

Muut mitalistit pääsarjoissa olivat naisten 23 kilometrin matkalla Lepistön jälkeen järjestyksessä Sari Saarelainen ja Laura Vainionpää. Miesten 44 kilometrillä jälkeen vastaavasti Matti Helminen ja Samuel Pökälä. Lepistö oli tyytyväinen tuntemuksiinsa seitsemän viikon kisatauon jälkeen.

- Tempo ainakin meni ihan kivasti, sai sitä omaa vauhtia ajaa. Ihan hyvään vauhtiin pääsen, huippukunnossa en vielä ole. Hyvä perusajo tuli tehtyä. Se on hyvä mulle myös henkisesti. Kuun lopulla pitäisi lähteä naisten Giroon, tietää ettei ihan rapakunnossa ole. Huomiseen rennoin mielin. Pitkä aika miettiä, mitä tehdään. Sen verran raskas reitti, Lepistö sanoi.

Hän oli kilpailussa ylivoimainen, sillä Saarelainen hävisi 2.55,2.

- Ihan ok suoritus, ei huippusuoritus. Reitti oli ihanteellinen minulle, tykkäsin kovasti. Mäkeä riittää. Alkukausi on mennyt hyvin, kaikki harjoitukset ovat menneet hyvin ja olen ollut terveenä. Huomenna odotan kovaa kisaa. Aika vähän taktikointia varmasti tulee olemaan huomenna, tämä on aika jalkakisa, Saarelainen sanoo.

- Aika raskasta, varsinkin alku tuonne kääntöpaikalle vielä levykiekon kanssa. Olen ollut täällä kerran hiihtämässä, en muuten. Kesäkausi on ollut aika hyvä, aika paljon ollut kisoja. Huomista vähän helpotti, kun tuli tämä pronssi. Kunnon pitäisi olla kohdillaan, mutta maantiekisassa voi aina sattua kaikenlaista, Laura Vainionpää sanoi.

Mäkinen maasto sopi maastopyöräilyyn panostaneelle Halmeelle

Sasu Halme ajaa päälajinaan maastopyöräilyä, joten mäkinen reitti oli tänä vuonna parhaimmillaan jo maailmancupissa U23-sarjassa neljänneksi yltäneen miehen mieleen. Tempon voitto tuli 18,8 sekunnin erolla Helmiseen.

- Reitti sopi erinomaisesti, tykkäsin erityisesti ylämäistä, kun niitä ei tuolla Etelä-Suomessa hirveästi näe. Olen tänä vuonna panostanut maastopyöräilyyn, nämä ovat olleet lajina enemmän treenikisoja, mutta tietenkin SM:t aina kiinnosta ja haluaa tulla. Harjoituskauden jälkeen olin ihan ennätysvauhdissa, joten osasin odottaa, että kulkee. mutta ehkä vähän yllätti, että olin silloin niin korkealla sijoituksissa maailmancupissa. Tavoitteena on päästä mitaleille EM:ssä, se olisi kova juttu ja päästä kisaamaan Australiaan MM:iin olisi hieno juttu, Halme tuumi.

Matti Helminen tähtäsi kolmen joukkoon, vaikka tiesi, että tiukkaa on.

- Odotetut nimet olivat kolmen joukossa. Mäkinen reitti sopii, itselläni aina ollut paras puoli ajaa niitä. Tämä oli raskain reitti minkä olen Suomessa tempossa ajanut. Tykkään myös mäkisestä maantieajosta ja siihen on myös tähdätty. Sunnuntaina odotan heti alusta asti kova kisaa, ja lopussa tulee olemaan todella rankkaa. Toivottavasti ei ole liian joukkuetaktinen kisa, ettei se ratkaise, Helminen mietti.

- Aika haastavaa oli, Aika raskas rata, johon oli hankala löytää hyviä rytmiä. Pisimmällä suoralla oli vähän sivuvastaista tuulta, mikä oli hankalaa. Kovin voitti, ja itse riitti tänään kolmanneksi. Ihan tyytyväinen mitä sain irti, Pökälä tuumi.

Lauantaina Syötteellä kilpaillaan naisten ja parasarjojen maantieajot.

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama