Lepistölle kuudes peräkkäinen maantiekilpailun SM-kulta - Peltopuro pääsemässä jälleen kisakuntoon

Lotta Lepistön voittoputki SM-kisoissa jatkuu. Kuva: SPU

Lotta Lepistön voittoputki SM-kisoissa jatkuu. Kuva: SPU

Lotta Lepistö jatkoi hallintaansa Pikku-Syötteellä maantiepyöräilyn SM-kisoissa myös lauantaina, kun hän karisti lähimmätkin haastajansa kannoiltaan kilometrin loppunousussa. Lepistön kanssa ison osan kilpailusta irtiotossa olleet Minna-Maria Kangas ja Sari Saarelainen veivät seuraavat sijat.

- Meitä oli kolme about 40 tai 30 kilsan jälkeen. Vedimme Minna-Marian kanssa lähes koko matkan, hän veti melkein enemmän kuin minä. Yritin ajaa reippaasti koko ajan, että Sari olisi pudonnut. Ajattelin, että ajellaan viimeinen kierros ja vedetään täysillä ylämäki. Odotin, että Sarilta olisi tullut joku kova isku tuohon loppuun, muttei sitä sitten tullut, kisaansa "ihan ookooksi" kuvannut Lepistö sanoi.

Päivän muissa sarjoissa voittoihin ajoivat Viivi Puskala (N18), Niko Heikkilä (M18), Teppo Polvi (H1-käsipyöräily), Jani Peltopuro (H3-käsipyöräily), Sini Pyy (H4-käsipyöräily) ja Pauliina Hatunen-Tiina Nieminen (tandem).

Peltopuroa ei ole tämän vuoden maailmancupeissa vielä nähty, mutta mies on parempaan päin.

- Katsotaan miten kroppa reagoi tämän kisan jälkeen. MM-kisoihin vielä pari kuukautta, siihen vielä kerkeää. Toivotaan, että se menee parempaan päin. Kiva reitti ja hyvä tie. Sopivasti nousua. Hyvä kisa. Vaikea vuosi on ollut, ja tämä on hyvä kova treeni. Pääsee kisakuntoa kohti, hän sanoi.

Teppo Polvi kävi eilen tiukkaa taistoa Harri Sopasen kanssa, mutta tänään Sopanen ei lähtenyt viivalle. Polvi itse totesi oman kisansa sujuneen edellispäivää paremmin.

- Olisi mukava, jos Harri olisi ollut mukana, niin olisimme saaneet kisata siinä. Oisin nähnyt mikä on kahden kiekan kunto. Ihan hyvät tulokset ainakin mittarissa. Maasto oli meille hyvä. Ei ole liian jyrkkiä, vaan pystyy jolla ei toimi ojentajat juuri ollenkaan, ajamaan reitin läpi. Ei ollut seiniä, tasaistakin oli välillä, sai happea välillä, Polvi tuumi.

Hän jatkaa kauttaan Hollannissa maailmancupissa juhannuksen jälkeen.

- Kärkeen aina tähdätään, turhaan sitä muuten lähtee ajamaan.

Sunnuntaina maantiepyöräilyn SM-kilpailut päättyvät miesten ja U23-sarjan maantieajoihin.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri