Strive FI 550x90px

Maantiepyöräilijän juhannus: Lotta Lepistö on aattona viisi tuntia pyörän päällä

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Suomen ykköspyöräilijä osallistuu aattona yhteislenkille.

Kestävyysurheilu.fi kysyi suomalaisten kestävyysurheilijoiden juhannuksenviettotapoja.

Maantiepyöräilijä Lotta Lepistön juhannus kuluu Porin seudulla. Seuraava kilpailullinen tavoite on kymmenen etapin Italian ympäriajo, joka pyörähtää käyntiin kuun lopussa. Juhannus kuluu perinteitä noudattaen ja Italian ympäriajoon harjoitellen. Aika kuluu mökillä perheen ja poikaystävän kanssa.

Juhannuksen perinteisiin Lepistöllä on kuulunut porilaispyöräilijöiden yhteislenkki. Aattona kello 10 kokoonnutaan polkemaan viisi tuntia. Kilometrejä kertyy noin 150. Puolimatkassa hörpätään kahvit Laitakarissa.

- Se harjoitus ei ole tietenkään mikään kova harjoitus, vaan enemmänkin sosiaalinen tapahtuma. Porukkaa lenkillä on yleensä ollut kymmenkunta, parhaimmillaan jopa parikymmentä, Lepistö kertoo.

Lenkin jälkeen voi keskittyä tankkaamiseen. Aaton ohjelmassa on grillausta ja saunomista.

- Jos täytyy yksi ruoka valita niin täytetyt sienet ovat kyllä hyviä. Ja eiköhän sitä yhden saunakaljan voi korkata, Lepistö paljastaa.

Poutainen juhannus auttaa pyöräilijää

Lepistö arvelee, että monet muutkin suomalaispyöräiljät viettävät juhannusta vastaavalla sapluunalla: Aattona tehdään pitkä lenkki päivällä ja illalla syödään ja saunotaan. Sama proseduuri toistetaan lauantaina.

- Kaikkihan riippuu tietysti kelistä. Jos on kauhea kaatosade, niin sitten pitää aina miettiä suunnitelmat uusiksi.  Onneksi täksi juhannuksesi taitaa olla ennustettu aika hyvää keliä koko maahan, Lepistö miettii.

Giro Rosa alkaa perjantaina 30. kesäkuuta Aquileiasta Koillis-Italiasta Slovenian rajan tuntumasta. Voittaja on selvillä 10 etapin jälkeen 9. heinäkuuta Torre Del Grecossa Napolin lähellä.

-Juho-Veikko Hytönen

Lotta Lepistö
Tuomas Grönman
Anna Närhi
Maija Oravamäkiaija Oravamäki
Jarmo Rissanen
Ristomatti Hakola

Premiumsport.fi

ulvang banneri