Alberto Contador menetti tärkeän apuajajansa EPO-epäilyn vuoksi

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Ranskan ympäriajon suosikkeihin kuuluva Alberto Contador ja kiritykki John Degenkolb kokivat ikävän yllätyksen, kun hänen Trek – Segafredo -tallissaan polkeva ja Ranskan ympäriajon kokoonpanoon apuajaksi nimetty Andre Cardoso asetettiin tilapäiseen kilpailukieltoon. Hänen dopingnäytteen A-osa todettiin positiiviseksi EPO-hormonille.

Portugalilaisajajan B-näytettä ei ole vielä tutkittu, mutta tilapäisen kilpailukiellon vuoksi hän ei voi osallistua lauantaina alkavaan Ranskan ympäriajoon.

- Pettymykseksemme olemme saaneet tietää, että ajajamme Andre Cardoso on antanut positiivisen dopingnäytteen. Nollatoleranssimme mukaan hänet on hyllytetty välittömästi, kirjoitettiin tallin tiedotteessa.

Cardoso kiisti omalle Facebook-sivulle kirjoittamassaan tekstissä käyttäneensä kiellettyjä aineita. Hän on vaatinut kansainvälistä pyöräilyunioni UCI:a tutkimaan B-näytteen mahdollisimman nopeasti.

- Mahdollisuus polkea ammattipyöräilyn huipulla oli suurin kunnia, mitä olin ikinä toivonut ja odotin innokkaana Touria, jossa pääsisin tekemään parhaani itselleni ja tiimilleni. Olen aina uskonut puhtaaseen urheiluun, mutta tämä uutinen tuo synkän pilven itseni lisäksi myös urheilulajini ja tallini ylle, Cardoso kirjoitti.

- Ymmärrän täysin, että minua pidetään syyllisenä, mutta minulle on tärkeä sanoa, että olen murtunut tästä uutisesta ja haluan korostaa, etten ole koskaan ottanut mitään kiellettyjä aineita, 32-vuotias Cardoso jatkoi.

Cardoso kuului Contadorin kovimpiin apuajajiin alkavalla Tourilla. Hänen paras Grand Tour-sijoitus on Italian ympäriajon 14. sija vuosi sitten.

Cardoson Treg-Segafredo-tallin miehistössä Ranskan ympäriajossa korvaa Haimar Zubeldia.

-Juho-Veikko Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri