Sasu Halme ja Sini Alusniemi hallitsivat Tahko MTB:n 60 kilometrin matkoja

Tahko MTB:n 60 kilometrin kolme parasta. Kuva: Tahko MTB

Tahko MTB:n 60 kilometrin kolme parasta. Kuva: Tahko MTB

Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB keräsi jälleen yli 2000 maastopyöräilyn ystävää Nilsiään.

Focus Halme Racingin Sasu Halme hallitsi 60 kilometrin matkaa ylivoimaiseen tyyliin. Halmeen jälkeen kakkos- ja kolmossijat menivät Team EVOC:in miehille. Simo Sohkanen puristi toiseksi ja Antti Kuitto kolmanneksi. Sohkanen hävisi Halmeelle 12.04 minuuttia.

Halme palasi Tahko MTB:lle muutaman vuoden tauon jälkeen ja oli varsinkin Jukka Vastarannan valitettavan poisjäännin jälkeen ennakkosuosikki.

- Lähdin sillä mielellä, että tänään tule mahdollisimman kova treeni tuleviin kisojen valmistautuen ja haastan muut Suomen kovat kuskin. Pikkuisen yllätyin siinä Kinahmi ykkösen päällä, ettei näkynyt enää muita. Ajoin tasaista vauhtia sen ensimmäisen nousun, tuli sen verran rakoa, että riitti loppuun asti. Suomessa tuntuu aina hyvältä voittaa. Täällä on maailmanluokan puitteet, tykkään aina tulla tänne uudestaan, seuraavaksi ensi viikonloppuna Sveitsiin maailmancupiin ja myöhemmin EM-kisoihin suuntaava Halme kertoi järjestäjien tiedotteessa.

Halmeen vahvaa menoa ennakoivat Team EVOC:in miehetkin, jotka iloitsivat kakkos- ja kolmossijastaan.

- Ihan omaan kuntooni nähden hyvä päivä. Meni suunnitelmien mukaan. Alun ylämäet niin hiljaa kuin pystyin. Se nyt oli oletettavissa, että Sasu menee menojaan, tarkoitus tarkkailla sitten muiden menoa. Sasu karkasi ensimmäisen Kinahmin puolessa välissä. Onhan tämä aina ollut sellainen kesän kohokohta, johon yritän päästä mukaan. Talonrakennusta ollut viimeiset 1,5 vuotta, nyt olen taas päässyt uudestaan ja ajelemaan, Sohkanen sanoi.

- Oli sellainen mitä piti ollakin. Sopivasti taktiikkapeliä, keli oli hieno, reitti oli hieno, kärki ajoi kovaa. Lopussa oli kyllä aivan kaikki pelissä. Aika hyvä päivä meidän tiimille, päästiin ajaa lopussa tiimitaktiikkaa. Sasu meni ihan omia vauhtejaan, ei ollut meillä mitään sanomista. Tää on kesän ehdottomasti hienoin kisa ja tänne on aina hauska tulla, tämä menee vaan niin nopeasti ohi, se on ainoa vika. Kaikin puolin meni hyvin, ei mitään ongelmia. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Kuitto sanoi.

Alusniemi naisten Tahko MTB 60 kilometrin selvä ykkönen

JyPs/CrocSportsin Sini Alusniemi oli ylivoimainen naisten 60 kilometrillä. Korson Kaiku/Team2020:n Noora Kanerva hävisi yhdeksän minuuttia. MTBCF:n Mari Susanne Kupiainen oli kolmas.

- Omaan kuntooni luotin, ylämäkitreenit ovat kulkeneet hyvin. On ollut pientä jalkavaivaa, akilles on ollut tulehtunut. Kinesioteipillä pystyin ajamaan. Kortisonipiikin turvin pääsin lähtemään. Ajattelin, että jos tulee tasaisesti eroa, en yritä maksimisuoritusta vaan tyydyn riittävän hyvään. Jalan ehdoilla menen. Päivän kuntoon nähden maksimisuoritus, Alusniemi tiivisti.

Kanervalle kolmen tunnin alitus oli iso asia uudella loppulaskullakin.

- Se kertoo, että viime vuodesta on menty taas eteenpäin. Viime vuonna ajoin 2.58.03, laskin, että viime vuoden vauhdilla tämä olisi ollut sellainen noin 3.03, joten olen tyytyväinen. Varsinkin, kun alkukausi on ollut vaikea. On ollut vaikeaa päästä kisavauhtiin ja tulokset ovat ailahdelleet, Kanerva mietti.

120 kilometrin matkan voitti Henri Ojala.

- Aika perinteinen kaava. Yritin päästä 60:n kärkeen mukaan, se osoittautui vähän liian rankaksi taktiikaksi. Pääsimme Kustin (Kittilän) kanssa Eskolassa kahdestaan irti, pidimme herrasmiesmäistä vauhtia Eskolaan uudestaan. Siitä ajoin loppuun yksin. Loppu tulee helposti, ei siinä mitään. Eskolasta asti joutuu ohittamaan hitaampia kuskeja, viimeinen lasku oli aika kaaoottinen, täytyy varovasti ottaa muita varoessa, Ojala kertoi.

Kusti Kittilä oli 120 kilometrin matkalla kakkonen. 180 kilometrin matkan nopein oli Aki Färm.

- Tämä vuosi oli aika paljon helpompi. Kierros vähemmän, mutta ajoin vähän kovempaa ne kolme kierrosta. Alussa olisi voinut ajaa kovempaa, mutta jälkeenpäin se oli fiksua, etten ajanut, sillä pystyin ajamaan hyvin loppuun asti, Färm sanoi.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama