Taktinen moka sivutuulessa koitui Lepistön tallin kohtaloksi

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Lotta Lepistö ajoi tänään maaliin Italian ympäriajossa lähes kaksi minuuttia voittajalle jääneenä sijalla 109.

Lepistön Cervélo-Biglalle sattui taktinen kömmähdys, kun tallin kuudesta kuskista viisi ajajaa olivat huoltoauton luona hakemassa juomapulloja helteisessä kelissä väärällä hetkellä. Samaan aikaan reitille osui sivutuuliosuus, jolloin on vaarana, että pääjoukko katkeaa osiin kuskien ajaessa pitkässä jonossa. Tällöin on tärkeää olla kärkipäässä, ettei jää väärään porukkaan mikäli pääjoukko hajoaa osiin.

Yleensä ajajat ovat etukäteen opiskelleet reitin oleelliset kohdat, kuten mahdolliset sivutuuliosuudet, mutta nyt jostain syystä lähes kaikki Cervélo-Biglan kuskit olivat huoltoautolla pääjoukon katketessa osiin. Jälkimmäiseen ryhmään jäi myös toisen etapin voittanut Annemiek Van Vleuten, joka oli kokonaiskisassa toisena vain 18 sekunnin päässä. Lepistön tallikaverina vuonna 2015 ajanut hollantilainen putosi kokonaiskisassa neljänneksi lähes kahden ja puolen minuutin päähän kärjestä.

- Tänään olisin todella halunnut olla loppukirikamppailussa mukana, harmittaa aivan vietävästi! En tiedä nousiko sivutuuli yllättäen, kun siitä ei ollut oikein kenelläkään tietoa. Meiltä meni vain etappivoitto, mutta Annemiekiltä käytännössä mahdollisuudet kokonaiskisan voittoon, Lepistö harmitteli päivän tapahtumia.

Etapin voittosta käytiin tiukka taistelu. Lopulta maalikameran kuvasta voittajaksi selvisi Wiggle High5:n Jolien D'Hoore, joka kurotti maaliviivalle ennen Alé Cipollinin Chloe Hoskingia ja Team Sunwebin Coryn Riveraa.

Kokonaiskilpailua johtaa Boels- Dolmans Cycling-tallin Anna Van Der Breggen 26 sekunnin erolla Wiggle High5:n Elisa Longo Borghiniin. Lepistön Cervelo-Biglan paras kuljettaja kokonaiskilpailussa on sijalla 14 majaileva Saksan Stephanie Pohl. Lepistö on sijalla 96 ja ero kärkeen on 12.42

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama