Tour3: Peter Sagan voitti virheistä huolimatta

Peter Sagan. Kuva: Robert Brands/CreativeCommons

Peter Sagan. Kuva: Robert Brands/CreativeCommons

Bora Hansgrohe-tallin Peter Sagan polki uransa kahdeksanteen Ranskan ympäriajon etappivoittoon, kun Tour saapui Belgiasta Luxemburgiin ja edelleen isäntämaahan Ranskan Longwyyn.

Slovakkiajaja oli jyrkkää ylämäkeä sisältäneen viimeisen kilometrin vahvin, vaikka lopussa kaikki ei sujunutkaan odotetusti. Ensin Sagan lähti kiriin jo reilusti puoli kilometriä ennen maalia. Kilpakumppanit saivat kuitenkin miehen kiinni. Tämän jälkeen hän yritti toistamiseen, mutta jalka lipesi pyörän polkimelta, eikä hän saanut työvälinettänsä vauhtiin. Sagan sai lopulta jalan takaisin pedaalille ja polki maaliviivan yli niukasti ennen Team Sunwebin Michael Matthewsia ja Quick - Step Floorsin Daniel Martinia.

Kokonaiskilpailussa ei tapahtunut muutoksia. BMC:n Richie Porte yritti saada sekunteja itselleen hyökätessään viimeisellä kilometrillä, mutta pääjoukko sai australialaisen kiinni ja näin voittokamppailussa mukana olevat miehet saivat saman ajan. Geraint Thomas pitää yllään keltapaitaa, mutta Sagan nousi neljänneksi vain 13 sekunnin päähän kokonaiskilpailussa. Onnistuessaan tiistaina Sagan voi saada johtajan paidan itselleen. Sen sijaan kirimies Marcel Kittel ei jaksanut lopun nousuosuutta ja hän putosi parin minuutin päähän. Jatkossa saksalainen metsästää vain etappivoittoja ja pistekilpailun johtajan vihreää paitaa.

Ranskan ympäriajo jatkuu tiistaina 207 kilometrin tasamaaetapilla Vitteliin. 

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama