TOUR4: Arnaud Démare voitti tiistaina – kirimiehet ottivat kirjaimellisesti yhteen

Arnaud Demare. Kuva: Doha Stadium Plus Qatar/Creative Commons

Arnaud Demare. Kuva: Doha Stadium Plus Qatar/Creative Commons

FDJ-tallin Arnaud Demare onnistui saavuttamaan etappivoiton Ranskan ympäriajon neljännellä etapilla, kun tiistaina poljettiin 207,5 kilometrin tasamaaetappi. Päivä oli tehty kirimiehiä varten ja kirimiehet ottivatkin yhteen loppusuoralla sanan kaikissa merkityksissä.

Etapin viimeisillä kilometreillä edettiin kaoottisissa tunnelmissa, kun juuri ennen viimeistä kilometriä pääjoukossa nähtiin kaatuminen. Nurin menivät muun muassa keltapaitaa pitänyt Geraint Thomas ja etapin voittajasuosikiksi laskettu Marcel Kittel.

Toinen kiritykki Mark Cavendish oli hyvissä asemissa, mutta ennen maaliviivaa ahtaassa tilassa Peter Sagan ja Mark Cavendish osuivat toisiinsa. Saganin kyynärpään myötä Cavendish oli osumatilanteessa ottavana osapuolena ja brittiajaja kaatui kovasta vauhdista päin mainosaitoja. Kähinän ulkopuolella etappivoittoon kiri FDJ:n Arnaud Demare, jolle ykköstila oli uran ensimmäinen Ranskan ympäriajossa.

Kokonaiskilpailun kärjessä ei tapahtunut suuria muutoksia. Demare nousi bonussekuntien myötä kymmenen kärkeen ja toiseksi tullut Peter Sagan nousi bonussekuntien myötä toiseksi ohi Chris Froomen. Tosin Saganin ja Cavendishin tilanteesta riittää puhuttavaa vielä pitkin tiistai-iltaa. Cavendish siirtyi maaliviivalta suoraan lääkärin pakeille. Monen kirimiehen tallien managerit latelivat kovia sanoja Saganista.

Aiemmin kaatunut Geraint Thomas selvisi vammoitta ja hänelle merkittiin sama aika voittajan kanssa.

Keskiviikkona kokonaiskilpailussa nähdään jo enemmän jännitystä, sillä vuorossa on reilut 160 kilometriä poljentaa ja lähes kuuden kilometrin mittainen jyrkähkö loppunousu.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Mainos:Lue Ranskan ympäriajon kiehtovasta historiasta tilaamalla Tour de France - Enemmän kuin pyöräilykilpailu -kirja tarjoushintaan 21,90€ Premiumsport.fistä

Edit: Juttua korjattu. Mark Cavendish on britti, ei australialainen.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama