Tuomaristo heitti Peter Saganin ulos Ranskan ympäriajosta

Kuva: Robert Brands/Creative Commons

Kuva: Robert Brands/Creative Commons

Bora-Hansgrohe-tallin kirimies ja maantieajon hallitseva maailmanmestari Peter Sagan on lähetetty kotiin Ranskan ympäriajosta.

Slovakkiajaja sai kilpailun tuomaristolta lähtökäskyn aiheutettuaan kolarin Ranskan ympäriajon neljännellä etapilla tiistaina.

Sagan työnsi kyynärpäällään kumoon Dimension Data -tallin kirimiehen Mark Cavendishin aivan etapin loppumetreillä. Aluksi tuomaristo antoi etapilla toisena maaliin tulleelle Saganille 30 sekunnin aikasakon, mutta tarkemman videoanalyysin perusteella hänen suorituksensa hylättiin.

- Olemme päättäneet hylätä Peter Saganin Ranskan ympäriajossa 2017 rajun täällä Vittelissä nähdyn rajun loppukirin jälkeen. Hän vaaransi usean ajajan, muun muassa Mark Cavendishin ja muiden kolarissa osallisena olleen turvallisuuden aivan kirin lopussa, tuomariston edustaja totesi.

Etapin voittoon kiri FDJ:n Arnaud Demare ja Sagan tuli maaliin toisena. Hän nousi kokonaiskilpailussa toiseksi ohi Chris Froomen, mutta nyt hänen ympäriajonsa on ohi. Mark Cavendish vietiin etapin jälkeen sairaalaan, mutta hän ei kärsinyt vakavia vammoja. On edelleen epäselvää, jatkaako hän ympäriajossa keskiviikkona. Hylkäyksen myötä Sagan ei myöskään kamppaile kirimiehille tarkoitetun pistekilpailun eli vihreän paidan voitosta. Sagan voitti pistekilpailun viisi kertaa peräkkäin Ranskan ympäriajossa vuosina 2012-2016.

Suurissa ympäriajoissa tunteet ovat kuumentuneet välillä ja urheilijoita on lähetetty kotiin. Vuoden 2014 Espanjan ympäriajossa Gianluca Brambilla ja Ivan Rovny saivat potkut tapeltuaan irtiottoryhmässä. Vuotta myöhemmin Vincenzo Nibali palasi kolarin jälkeen pääjoukkoon roikkumalla oman tallinsa autossa ja sai tempusta lähtöpassit.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Mainos:Lue Ranskan ympäriajon kiehtovasta historiasta tilaamalla Tour de France - Enemmän kuin pyöräilykilpailu -kirja tarjoushintaan 21,90€ Premiumsport.fistä

Edit: Mark Cavendishin talli on Team Dimension Data, korjattu juttuun

Premiumsport.fi

ulvang banneri