Lepistö säästeli itseään Giron aika-ajossa – jahtaa etappivoittoa keskiviikkona

Italian ympäriajon viides etappi oli 12,7 kilometrin aika-ajo, joka sisälsi hurjan, maksimijyrkkyydeltään 30% loppunousun.

Lotta Lepistön tavoitteena on pistekilpailu, jossa hän majailee sijalla kuusi, eikä hän lähtenyt tavoittelemaan kärkisijoja päivän etapilta. Näin toimivat lähes kaikki kirikyvyn omaavat kuskit. Helppo ajo ei kuitenkaan ollut. Monet joutuivat taistelemaan tosissaan pysähtymistä vastaan loppumatkalla ja päästäkseen maaliin.

- Tavoite oli ajaa aikalimiitissä maaliin ja säästellä jalkoja tulevaan. Kyllä se loppunousu hapotti rankasti vaikka en siihen ihan täysillä tullut ja olin liikkeellä tavallisella maantiepyörällä, jolla ei tasaisella pärjää, mutta on helpompi kiivetä, Lepistö totesi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Etappi olikin kokonaiskilpailun kärjessä olevien ajajien taistelua. Hollannin Annemiek Van Leuten, joka eilen jäi Lepistön tapaan kaksi minuuttia kärjestä taktiikan epäonnistuttua, polki voittoon peräti 41 sekunnin erolla maannaiseensa Anne Van Der Breggeniin, joka johtaa edelleen kokonaiskilpailua. Lepistö oli maalissa sijalla 95.

Etappivoittoa yrittävä porilainen odottaa jo malttamattomana huomista.

- Huomenna on taas sopiva etappi ja silloin taas yritetään hyökätä. Toivottavasti onnistutaan tällä kertaa myös taktisesti.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama