"Flyin Fincess" Lepistö: "Olipa hienoa voittaa!"

Italian ympäriajon kuudennen etapin kolme parasta. Kuva: Cervelo Bigla

Italian ympäriajon kuudennen etapin kolme parasta. Kuva: Cervelo Bigla

Lotta Lepistö onnnistui voittaamaan Italian ympäriajon kuudennen etapin. Tiimiltään "Flying Fincess"-lempinimen saanut suomalainen oli loppukirissä vahvin ennen yhdysvaltalaissprintteri Coryn Riveraa ja kaksinkertaista maailmanmestari Giorgia Bronzinia.

 

Lepistön toiveet kokonaiskilpailun voitosta kariutuivat jo aloitusetapilla, minkä jälkeen Lepistö on ajanut tavoitteenaan yksittäiset etappivoitot. Eilisen erittäin raskaalla reitillä ajetun aika-ajon Lepistö ajoi säästellen, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Tänään kukaan kilpakumppaneista ei pystynyt vastaamaan Lepistön huimaan loppuvauhtiin, kun nainen teki sen mitä aiemmin viikolla lupasi.

- Viisi kilometriä ennen maalia olin mäessä aivan liian takana pääjoukossa, joten otin alamäessä pienen riskin ja spurttasin kaikkien ohi. Loppusuoralla meno oli jälleen aika hektistä ja tila kortilla. Pääsin melko pienestä reiästä avaamaan loppukiriä ja otimme Bronzinin kanssa vähän kontaktia toisiimme. Mutta olipa hienoa voittaa ja saavuttaa tavoite! Ettei tullut ihan turhia puheltua. Ja muut tiimimme tytöt tekivät matkalla jälleen kovasti töitä auttaakseen minua, Lepistö iloitsi maalissa.

Italian ympäriajo päättyy sunnuntaina, joten jäljellä on vielä neljä etappia.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri