Lepistö tyytyväinen ensimmäiseen Italian ympäriajoonsa

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Lotta Lepistö ajoi Italian ympäriajon viimeisellä etapilla maaliin sijalla 78 oltuaan suuren osan päivän kilpailusta irtiotossa seitsemän muun kuskin kanssa.

 

Viimeiselle etapille lähdettäessä Lepistö oli pistekilpailussa tasapisteissä Annemiek van Vleutenin kanssa. Päivän kisassa Lepistö vei nimiinsä yhden välikirin, mutta niistä jaettiin vain hyvityssekunteja, ja van Vleutenin sijoittuessa maalissa neljänneksi vei hollantilainen nimiinsä pistekilpailun vihreän paidan. Lepistö oli silti tyytyväinen kokonaisuuteen.

- Lähdin tosissaan tappelemaan pistekilpailusta, mutta ei ihan riittänyt. Saimme kuitenkin tiimille varmistettua nuorten kilpailun paidan, kun Cecilie (Uttrup Ludwig) ajoi maaliin sijalla 16. Hänellä pysyi myös women's world tourin parhaan nuoren ajajan paita, mikä on tärkeä juttu tallille, Lepistö summasi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Ensimmäiseen Italian ympäriajoonsa Lepistö lähti ilman ennakko-odotuksia tiedostaen kuitenkin, että kokonaiskilpailussa hänellä ei olisi mahdollisuuksia rankassa kisassa.

- Lähdin SM-kisoista suoraan Italiaan. Ennakko-odotuksia ei ollut ja piti valmentajaltani Tommilta kysyä, mikä kuntoni kevään tauon jälkeen oikein on. Vastaus oli hyvä, tasapainoinen, ja sitähän se olikin. Tosin kolme palkintopallisijoitusta ylitti kyllä odotukset reippaasti, en ollut varma miten jaksan näin raskaan etappikisan loppuun asti.

Valmentaja Tommi Martikainen oli luottavainen suojattinsa kuntoon kevään kilpailutauon jälkeen.

- Lotan kanssa olemme lähteneet siitä, että kunto pitää olla kestävällä pohjalla. Lotan ongelmana aikaisempina vuosina on ollut se, että kunto on laskenut kauden edetessä. Kuten viime vuonna olemme nyt yrittäneet panostaa siihen, että tuloskunto pysyy kauden loppuun saakka. Lyhyellä tähtäimellä notkahduksia tulee, kuten raskaan kevään kisarupeaman jälkeen iskenyt virustauti. Yhdessä päätimme ottaa siihen kylmästi seitsemän viikon kisatauon, Lotta jatkoi kevyesti treenaamista tervehdyttyään ja palasi kesäkuun SM-kisoissa viivalle. Tulokset näkyivät nyt Italian ympäriajossa, Martikainen kertoo.

Seuraavaksi Lepistön kisakalenterissa on ainakin maantiepyöräilyn EM-kisat elokuun alussa Tanskassa, mutta ohjelma sitä ennen on vielä avoin. Viime vuonna Lepistö ajoi toiseksi Tour de Francen päätöspäivänä ajetussa naisten La Course -kilpailussa, mutta ei ole varma osallistuuko kilpailuun tänä vuonna.

- La Course ajetaan tänä vuonna yhdellä Tourin mäkietapilla, ja tallimme mäkikuskin Ashleighin (Moolman-Pasio) sairastuttua viikko sitten en ole varma osallistummeko kisaan lainkaan. Minulle niin rankka mäkikisa ei ole optimaalinen, eikä edistäisi valmistautumista EM-kisoihin, Lepistö toteaa.

Kokonaiskilpailun voittoon polki Boels – Dolmans -tallin hollantilainen Anna Van Der Breggen minuutin erolla Wiggle High5-tallin italialaiseen Elisa Longo Borghiniin.

Italian ympäriajon kokonaiskilpailussa Lepistö oli 66:s. Kymmenen etapin kilpailussa hän otti yhden voiton ja kaksi kakkostilaa.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri