TOUR: Richie Porte mursi solisluunsa ja lantionsa – Geraint Thomas solisluunsa

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Ranskan ympäriajon sunnuntain etapilla hurjannäköisesti alamäessä kaatunut Richie Porte selvisi rytäkästä murtuneella solisluulla ja lantiolla. Vammat ovat yllättävän lievät, sillä kaatuminen näytti siltä, että se olisi voinut viedä australialaisen hengen.

BMC-talli tiedotti Porten tilasta myöhään sunnuntai-iltana. Tallin mukaan Porte joutuu pysymään pois pyörän selästä ainakin neljä viikkoa, ellei enemmänkin, mutta hänen ei uskota tarvitsevan leikkaushoitoa. Porten toivotaan tekvän paluun pyöräkilpaluihin vielä tämän kauden aikana, aikaisintaan elokuussa.

BMC:n toiveet Ranskan ympäriajon voitosta murenivat Porten loukkaantumisen myötä. Tällä hetkellä tallin paras mies kokonaiskilpailussa on Damiano Caruso sijalla 16 lähes seitsemän minuuttia kärjestä.

Aiemmin sunnuntain etapilla kaatunut Skyn Geraint Thomas joutui Porten tavoin keskeyttämään Tourin. Hän meni nurin, kun alamäessä eteen tullut Rafal Majka kaatui hänen edessään, eikä Thomasilla ollut mahdollisuutta väistää.

ThomasGeraintCCGeraint Thomas. Kuva: Edward Madden/Creative Common

Thomas mursi rytäkässä myös solisluunsa.

- Tallimme lääkäri Jimmy (Juan Mercadel) sanoi, että hänen mielestään minulla oli solisluun murtuma, mutta minä jatkoin laskun alas. Kun pääsin tasaiselle, huomasin jonkin olevan pielessä. Kilpailun lääkäri totesi täsmälleen saman, joten keskeytin ja menin kuvattavaksi, ja se on murtunut, kertoi Thomas Skyn sivuilla.

Ennen sunnuntain etappia toisena kokonaiskilpailussa ollut Thomas kertoi olevansa erittäin pettynyt jouduttuaan keskeyttämään näin aikaisin Ranskan ympäriajon.

Bora-Hansgrohe-tallin Rafal Majka pystyi polkemaan etapin maaliin asti, mutta ennen etappia vain minuutin Froomesta kokonaiskilpailussa ollut Majka oli maalissa yli 36 minuuttia voittajan jälkeen. Puolalaisen ympäriajo meni pilalle, eikä vielä ole tiedossa, kykeneekö hän jatkamaan ympäriajoa tiistaina.

Maanantaina Tourilla vietetään välipäivää.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri