TOUR10: Marcel Kittelin hurja kirivire jatkuu

Marcel Kittel. Kuva: Michael Panse/Creative Commons

Marcel Kittel. Kuva: Michael Panse/Creative Commons

Sunnuntaina rajuksi äitynyt Ranskan ympäriajo jatkui maanantain lepopäivän jälkeen 178 kilometrin tasamaaetapilla Perigeux’sta Bergeraciin.

Tiistai ei tarjonnut suurta dramatiikkaa, vaan etappi eteni rauhallisissa tunnelmissa siihen asti, kunnes kirimiehet alkoivat mitellä päivän ykköstilasta.

Irtiotossa pitkään polkivat ranskalaiset Yoann Offredo (Wanty – Groupe Gobert) ja Elie Gesbert (Fortuneo - Oscaro), joista jälkimmäinen nousi otsikoihin jo välipäivänä. Hän aiheutti maanantai-iltapäivänä hotellissaan tulipalon jätettyään pyyhkeen sähköpatterin päälle mennessään syömään. Hotelli jouduttiin evakuoimaan, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Tiistaina Gesbert tai Offredo eivät olleet riittävän tulessa pitääkseen irtioton maaliin asti. Pääjoukko ajoi kaksikon kiinni vajaa seitsemän kilometriä ennen maalia ja etapin voitto ratkaistiin loppukirissä.

Rauhallinen etappi muuttui viimeisen 10 kilometrin aikana rajuksi poljennaksi, kun monet tallit halusivat kirimiehensä kärkeen. Samalla kokonaiskilpailussa mukana olevat tallit suojasivat kapteeneitaan pyrkien pitämään myös heidät korkealla. Miehet pysyivät kuitenkin pystyssä Bergeracin kaduilla.

Pistekilpailua johtava Marcel Kittel (Quick-Step Floors) asemoi itsensä jälleen hyvään paikkaan viimeisen kurvin jälkeen ja saksalainen sprintteri polki ylivoimaiseen kirivoittoon.

Voitto oli jo hänen neljäs kuluvan ympäriajon aikana. Hänellä on nyt 13 etappivoittoa Ranskan ympäriajosta, enemmän kuin kellään toisella saksalaisella.

- Olen voittanut niin monta etappia Tourilla, enkä missään tapauksessa odottanut sellaista aloittaessani urani. Haaveilin ammattilaisurasta, mutta on uskomatonta olla tällä tasolla. Minusta tuntuu, että elän omassa pikku kuplassani, pistekilpailua yli 100 pisteen erolla johtava Kittel fiilisteli maalissa.

Etapin toiseksi polki Trek-Segafredon John Degenkolb. Kittelin maamies kertoi, että hänellä oli täysi työ pysyä Kittelin perässä loppusuoralla. Hän totesi Kitteli olleen tiistaina täysin mahdoton voitettava.

Kokonaiskilpailussa ei tapahtunut muutoksia. Chris Froome pitää keltapaitaa keskiviikon 11. etapilla 18 sekunnin erolla Fabio Aruun.

Keskiviikkona poljetaan vielä tasamaaetappi, jonka jälkeen loppuviikolla edessä on nousuja.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Mainos:Lue Ranskan ympäriajon kiehtovasta historiasta tilaamalla Tour de France - Enemmän kuin pyöräilykilpailu -kirja tarjoushintaan 21,90€ Premiumsport.fistä

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama