TOUR11: Jälleen etappivoitto Kittelille: ”Kuin Tetristä pelaisi”

Marcel Kittel.

Marcel Kittel.

Keskiviikko tarjosi Ranskan ympäriajossa korkeuseroiltaan yhden tasaisimmista etapista, kun kilpailijat polkivat 203,5 kilometriä Eymetistä kohti Ranskan Alppeja Paun kaupunkiin.

Rauhallisesta vauhdista huolimatta pääjoukossa kaaduttiin pariin otteeseen. Pahiten kärsi Astanan Dario Cataldo, joka joutui keskeyttämään. TV-kuvien perusteella hän loukkasi ranteensa.

Nurin menivät myös Alberto Contador ja John Degenkolb, joten päivä ei ollut paras mahdollinen Trek-Segafredolle. Contador pääsi takaisin pääjoukkoon kuten myös Degenkolb, mutta saksalainen tallin kirimies oli vaisu lopussa, ehkä juuri kaatumisen vuoksi.

Irtiottoryhmässä polki kolme miestä: Frederik Backaert (Wanty – Groupe Gobert), Marco Marcato (UAE Team Emirates) ja Maciej Bodnar (Bora - Hansgrohe). Tästä kolmikosta puolalainen Bodnar oli sitkeä ja jatkoi yksin kärjessä ajamista, kun muut joutuivat luovuttamaan 23 kilometriä ennen maalia.

Bodnar ajettiin kiinni vasta reilu 200 metriä ennen maalia. Takaa syöksyneestä pääjoukosta maaliviivan ylitti ensimmäisenä Marcel Kittel, joka otti jo käsittämättömän 14:nnen etappivoiton Ranskan ympäriajossa. Voittajalla ei ollut juurikaan apuajajia enää viimeisillä sadoilla metreillä, mutta siitä huolimatta hän löysi sopivan rakosen kiihdytykseen.

- Huippukunnossa tämä on kuin Tetriksen pelaamista. Kaikki sujuu ja lopussa löytyvät aina oikeat kolot. Tänään onnistuin vain polkemaan renkaalta renkaalle, Kittel iloitsi.

Pääjoukossa maaliin polkivat kaikki kärkiajajat, joten tiistain tavoin kokonaiskilpailussa ei nähty muutoksia. Loppuviikosta edessä on raskaampia etappeja, joten tallien kapteenit nousevat jälleen ympäriajossa pääosaan.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama