Rataennätys ja suomalaisvottoja Helsinki GP:n ensimmäisenä kisapäivänä

Pia Pensaari. Kuva: SPU

Pia Pensaari. Kuva: SPU

Ratapyöräilyn Helsinki GP (UCI CL2) käynnistyi perjantaina illalla 500 metrin ja 1 kilometrin aika-ajoilla sekä linja-ajoilla. Sää suosi ja illan kisatapahtumat päästiin viemään suunnitellusti läpi.

Miesten 1 kilometrin kisassa nähtiin Helsingin olympiavelodromin uusi rataennätys, kun Walesin Lewis Oliva ajoi voittoon ajalla 1.05,03. Toiseksi ajoi matkan SE-mies Mika Simola ja kolmanneksi John Lawson. Naisten 500m kisassa voittoon ajoi Pia Pensaari ajalla 38,9.

- Hyvä ajo, mutta kova tuuli. Ajolinjan kanssa oli haasteita, kun ajoin aika-ajoasennossa toista kertaa viiteen vuoteen, kommentoi rataennätyksen ajanut, pääasiassa eräajossa kilpaileva Oliva suoritustaan Pyöräilyunionin tiedotteessa.

PensaariPiaSIlonenHelsinkiGPKuva: Samu Ilonen

Linja-ajoissa voitot tulivat Suomeen sekä naisissa että miehissä. Naisten kisassa voitto ratkesi vasta kirissä, jossa vahvin oli Pia Pensaari ennen kovaa venäläiskaksikkoa. Miehissä kisa oli irtiottojen värittämä ja voittokamppailu oli lopulta kahden kauppaa Hiski Kanervan ja Juhana Hietalan ajettua muut kierroksella kiinni. Loppukirissä Hietala oli vahvempi vieden näin voiton nimiinsä. Kanerva oli toinen ja kolmanneksi kiri Mika Simola varmistaen kisan kolmoisvoiton Suomeen.

Lauantaina kisatapahtumat jatkuvat olympiavelodromilla aamusta iltaan muun muassa ratapyöräilyn "moniottelun", omniumin parissa.

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama