Pensaari ja Kanerva kakkossijoille Helsinki GP:n toisena päivänä

Helsinki GP:n omniumin kolmen kärki. Kuva: SPU

Helsinki GP:n omniumin kolmen kärki. Kuva: SPU

Ratapyöräilyn Helsinki GP jatkui lauantaina keirin- ja omnium -kisoilla.

Naisten keirinissä voitosta ajettiin kolme erää, joiden jälkeen voittajaksi kruunattiin kaksi erää kolmesta voittanut ja maataan myös Rion olympialaisissa edustanut lajin EM nelonen Espanjan Helena Casas Roige. Team Velo Cyclingin Pia Pensaari vei yhden erävoiton ja oli näin keirinin toinen. Miesten keirinissä voiton vei eilisillan 1km voittaja Walesin Lewis Oliva, toiseksi ajoi David Askurava ja kolmanneksi Cycle Club Helsingin John Lawson

- Keirin on hauska laji ja haluaisin tietää, miten voisin oikeasti pärjätä siinä. Oli huikeaa viedä yksi erä lajin huippunaiselta ja saada myös kehuja ajamisesta ulkomaisilta kilpasiskoilta ja valmentajilta, totesi päivän tyytyväinen Pensaari Pyöräilyunionin tiedotteessa.

PensaariHelsinkiGPNaisten kolmen kärki lauantaina. Kuva: SPU

Miesten omniumissa ensimmäiset kolme lajivoittoa menivät Norjan Fredrik Steenille. Kisa kuitenkin ratkaistiin lopullisesti vasta viimeisessä lajissa, illan pisteajossa. Steen oli karannut yhteispisteissä jo melko kauas uhkaajistaan ennen pisteajoa, mutta toisesta sijasta käytiin vielä tiukkaa kamppailua. Memil Pro Cyclingin Hiski Kanerva otti lajivoiton pisteajosta ja näin nousi viimeisen lajin jälkeen kokonaiskisassa neljänneltä sijalta toiseksi. Norjan Steen ajoi voittoon ja kolmanneksi sijoittui Venäjän Dennis Skacek.

- Päivän ensimmäiset lajit sujuivat melko heikosti ja norjalainen pääsi karkaamaan kokonaispisteissä jo varsin kauas. Jalat kuitenkin paranivat hiljalleen päivän mittaan ja pystyin ajamaan lajivoiton päivän viimeisestä lajista, summasi Hiski Kanerva pitkää kisapäivää.

Helsinki GP:n kisatapahtumat jatkuvat vielä sunnuntaina.

Premiumsport.fi

ulvang banneri