Joni Kanerva voitti Lauri Ausin muistoajon Tallinnassa

Kuvituskuva. Kuva: SPU

Kuvituskuva. Kuva: SPU

Sunnuntaina Tallinnan Piritalla ajetun 14. Lauri Ausin muistoajon voittoon kiri Finnfalz-Rush Racing joukkueen kotkalainen Joni Kanerva.

Suomalaiset maantiepyöräilijät olivat hyvin edustettuina kilpailun kärkisijoilla, TWD-Länkenin Jesse Kaislavuon sijoittuessa kolmanneksi ja saman joukkueen Samuel Pökälän tullessa neljänneksi. Finnfalz-Rush Racingin onnistunutta päivää täydensi joukkueen riveissä ajaneen Aimo Pyykkösen viides sija. Toiseksi kilpailussa ajoi ammattilaisjoukkue Rietumu Banka-Rigan virolainen Peeter Pruus.

Matkaltaan 126 kilometrin kilpailu oli vauhdikas, kärjen keskinopeuden ollessa 43,5 km/h. Kaislavuo iski kilpailun alkupuolella saaden aluksi mukaan Kanervan ja pian kaksikon mukaan irtiottoon nousi kuusi muuta pyöräilijää. Kahdeksikko piti kovaa ja tasaista vauhtia yllä ja pääjoukon aktiivisesta ajamisesta huolimatta kilpailun viimeisellä kolmanneksella tuli selväksi, että irtiottoryhmä tulee ratkaisemaan voiton.

Viimeisellä kahdella kierroksella ryhmää hieman harvennettiin ja vajaa kilometri ennen maalia iski Kaislavuo, johon Pruus kontrasi. Ainoastaan Kanerva pystyi vastaamaan Pruusin iskuun ja maalisuoralle kaksikko kaarsi pienellä erolla ennen Kaislavuota. Pruus avasi pitkän kirin sisäkaarteen puolelta, mutta kovana kirimiehenä tunnettu Kanerva puristi viime metreillä Pruusin ohi voittoon.

- Raskas kilpailu, niin kuin kuuluu ollakin, onnellinen Kanerva totesi tallin tiedotteessa.

- Lähdimme alusta irti ja jouduimme irtiotossa tekemään tosissaan töitä, jotta pääjoukko ei ajaisi meitä kiinni kilpailun ensimmäisellä puoliskolla, mutta mukana hatkassa oli vahvoja kuskeja ja yhteistyö pelasi. Lopussa saimme vielä Aimon kanssa hyvin vastattua muiden iskuihin. Pruus oli kyllä vahva, mutta lopussa oli jalkaa kiriä ohi, vaikka tiukoille se otti. Peeter harmitteli naureskellen maaliin tulon jälkeen, että menin pilaamaan hänen syntymäpäivänsä, mutta tästä huolimatta täytyy olla tyytyväinen voittoon ja kisan kulkuun, joka meni aika lailla joukkueen suunnitelmien mukaisesti, Kanerva jatkoi.

Lauri Aus oli virolainen ammattilaispyöräilijä. Hän menehtyi harjoituslenkillä vuonna 2003, jäädessään juopuneen autoilijan alle. Hänen muistolleen järjestettävä kilpailu on aina kerännyt kansainvälisen osallistujakaartin ja voittajien listalta löytyy kovia ja arvostettuja pyöräilijöitä, kuten Jaan Kirsipuu, Aleksejs Saramotins, Jussi Veikkanen sekä Kimmo Kananen. Nyt voittajan kiertopalkintoon kaiverretaan yksi uusi suomalaisnimi lisää.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri