ŠKODA Maantiecup jatkuu Saimaan kauniissa maisemissa – Trond Larsen tähtää jälleen kärkisijoille

Trond Larsen. Kuva: Jukka Pinonummi Photography

Trond Larsen. Kuva: Jukka Pinonummi Photography

Team Larunpyörä Cervélon Trond Larsen on yksi monista mielenkiintoisista nimistä, kun ŠKODA Maantiecup jatkuu sunnuntaina Lappeenrannassa. Larsen on cupissa toisena TWD-Länkenin Samuel Pökälän jälkeen.

Espoolainen Larsen, 27, on kotoisin norjalaisesta perheestä Kirkkonummelta. Hän oli aina aktiivinen, kulki koulumatkansa pyörällä, muttei varsinaisesti harrastanut mitään lajia sen enempää, muutaman taistelulajin kokeilua lukuun ottamatta.

Kilpapyöräilyyn hän päätyi vuonna 2013 uudessa työpaikassaan.

– Huomasin aika nopeasti että tykkään lajista ja pari vuotta meni ennen kuin lähdin ensimmäisiin kuntoajoihin. Viime vuonna ajoin pari kisaa starttilisenssillä kategoria 2:ssa. Päätimme IK-32:ssa että kootaan elitetiimi vuoteen 2017, Larsen taustoittaa.

Onnistunut talviharjoittelu sisälsi muun muassa kovia Wattbike-treenejä. Tällä kaudella Larsen on ollut hyvässä kunnossa, mistä kertoo jo ŠKODA Maantiecupin kakkospaikka sekä SM-maantieajon kakkossija Matti Mannisen jälkeen.

– En vielä tunne omia vahvuuksiani niin hyvin, mutta mielestäni jaksan tosi hyvin ajaa pitkään ja kovaa. Olen aina ollut hyvä kirissä, vaikka en ole sitä niin paljon treenannut. Luulen että ensi kaudelle panostetaan enemmän siihen, ja katsotaan, saadaanko parempia tuloksia, hän miettii itseään pyöräilijänä.

Lappeenrannassa klo 10 sunnuntaina starttaava 135 kilometrin Saimaa Road Race ajetaan suomalaisittain harvinaisesti yhtenä lenkkinä. Kilpailureitti tarjoaa monenlaista Etelä-Karjalaista maisemaa: kaupunkia Lappeenrannassa, taajamaa Lemillä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella, sekä upeita maalaisteitä.

Kisan erikoisuutena on kaksi hiekkatieosuutta sekä kolme välikiriä. Reitin huipentavat kauniit loppukilometrit Saimaan keskellä sekä loppunousu Lappeenrannan Rakuunamäelle. Tapahtumakeskus sijaitsee aivan Lappeenrannan keskustan tuntumassa idyllisellä Rakuunamäellä.

Willimiesajot tarjoaa kaikille pyöräilyn ystäville jotain

Larsen odottaa sunnuntaita mielenkiinnolla. Tuloksellisesti hän tähtää kärkisijoille, että pistepotti cupissa kasvaisi.

– Tavoitteena tietenkin podiumpaikka, mutta lähden kisaan ennakkoluulottomasti, sillä en ole aikaisemmin Lappeenrannassa ajanut. Kisasta tulee varmasti mielenkiintoinen, varsinkin välikirien takia. En usko, että ketään päästetään irti ihan helpolla. Saattaa siinä joutua koville monta kertaa. Toivottavasti pysyy porukan mukana. Reitti vaikuttaa monipuoliselta, ja Saimaan rannikoilla kelpaa katsella maisemia, Larsen sanoo.

Lappeenrannan kisan jälkeenkin tavoitteita riittää. Haussa on tasavahva loppukausi, johon kuuluu myös Larsenille uutena kokemuksena Baltic Chain Tour.

– Siitä tulee varmasti hyvä kokemus, ja pääsee kokeilemaan, miten ajetaan maajoukkueessa. 4 päivää ja 4 pitkää, kovaa kisaa – saa ainakin ajaa itsensä ihan tyhjäksi.

Willimiesajot on näyttävä kaksipäiväinen pyöräilytapahtuma Etelä-Karjalassa. Lauantaina kansallisen tason kärkikuskit ottavat mittaa toisistaan Suomen hienoimmalla korttelireitillä Lappeenrannan Rakuunamäen ympäristössä. Sunnuntaina maantiepyöräilyn riemuihin pääsevät tutustumaan kaikki pyöräilyn ystävät aina kilpapyöräilijöistä nautiskelijoihin.

– Tapahtuman järjestäminen on pienelle paikallisseuralle suuri ponnistus, mutta olemme halunneet tehdä tapahtumasta jo heti ensimmäisinä vuosina laadukas ja kattava, sekä ajajille että yleisölle, kertoo kilpailunjohtaja Jari Husu

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama