TOUR20: Chris Froome varmisti Tour de Francen voiton

Chris Froome. Kuva vuoden 2013 Tourilta. Kuva: Brian Townsley/Creative commons

Chris Froome. Kuva vuoden 2013 Tourilta. Kuva: Brian Townsley/Creative commons

Team Skyn Chris Froomen voitto vuoden 2017 Ranskan ympäriajossa on sinettiä vaille valmis. Froome oli toiseksi viimeisen etapin kolmas ja vankisti johtoasemansa 54 sekuntiin.

Kokonaiskilpailun toinen Cannondale-Drapacin Rigoberto Urán melkein kaatui kilpailun viimeisissä mutkissa törmätessään aitaan, mutta onnistui pysymään pystyssä ja turvaamaan sijansa. Romain Bardet oli aika-ajoetapilla vaikeuksissa, mutta onnistui kuitenkin niukasti pitämään palkintokorokesijansa sekunnin erolla ennen Mikel Landaa.

Toiseksi viimeisen etapin, 22,5 kilometrin aika-ajon, voittoon polki Maciej Bodnar ajalla 28:15. Bondar joutui odottamaan maalissa lähes kolme tuntia, ennen kuin viimeisetkin ajajat selvisivät maaliin, ja voitto lopulta varmistui. Team Skyn Michel Kwiatkowski pääsi lähelle, vain sekunnin päähän Bodnarista. Chris Froome polki lopulta aika-ajon kolmanneksi kuuden sekunnin päähän voittajasta.

Etappivoitto oli Bodnarin ensimmäinen merkittävä kansainvälisen tason voitto.

Chris Froomen voitto virallistuu sunnuntaina viimeisen etapin jälkeen. Ohjelmassa on perinteinen juhlava loppuetappi Pariisin Riemukaaren juurelle.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri