TOUR21: Chris Froome on Ranskan ympäriajon 2017 voittaja

Team Skyn Chris Froome otti jo uransa neljännen Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailun voiton. Froome ajoi turvallisesti maaliin pääjoukossa ympäriajon viimeisellä etapilla Pariisissa. Himottuun etappivoittoon kiri lopulta hieman yllättäen Froomen tallikaveri Dylan Groenewegen ennen Andre Greipeliä.

- Tämä oli ensimmäinen voittoni Ranskan ympäriajossa ja vielä täydellisessä paikassa sprintterille. Tämä oli täydellinen päivä, Groenewegen kommentoi.

Froomen takana toiseksi kokonaiskilpailussa sijoittui Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) 54 sekuntia voittajasta. Toinen oli Romain Bardet (AG2R La Mondialen) 2:20 Froomelle jääneenä.

- Jokainen Tourin voitto on ollut erityinen omalla tavallaan. Tämän vuoden luulen muistavani siitä, että oli tasaisin ja kovin taistelu kokonaiskilpailun kärkimiesten kesken, Froome kommentoi.

Ennen kilpailua spekuloitiin siitä, yrittäisikö kokonaiskilpailun neljäntenä oleva Mikel Landa hyökätä viimeisellä etapilla häntä vain sekunnin edellä olevan Bardetin ohi. Landa teki vitsillä hyökkäyksen kun pääjoukko saapui Pariisiin, mutta luovutti hymy huulilla nopeasti.

Froomen aiemmat kokonaiskilpailun voitot tulivat vuosina 2013, 2015 ja 2016.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama