Martikainen ja Pensaari Willimiesajojen ykköset sunnuntaina

Willimiesajojen miesten kolmen kärki. Kuva: Lauri Heino

Willimiesajojen miesten kolmen kärki. Kuva: Lauri Heino

GIF-Chebicin Tommi Martikainen ja TVC:n Pia Pensaari veivät voitot ŠKODA Maantiecupissa Lappeenrannan Willimiesajoissa Saimaa Road Racessa.

Martikaisen jälkeen kakkossijalle 135 kilometrin maantiekisassa polki Aleksi Hänninen ja kolmas oli Trond Larsen.

- Meiltä tiiminä hyvä ja vahva ajo, olimme koko ajan siellä, missä tapahtui. Alan itse päästä nahean alkukauden jälkeen kuntoon, ja tänään kulku tuntui vahvalta alkua lukuun ottamatta, Marikainen sanoi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Kilpailussa oli 50 kilometrin jälkeen noin 15 hengen irtiotto, jonka Martikainen toivoi loppua kohden harventuvan, jotta pääsisi käyttämään omia vahvuuksiaan paremmin lopussa.

- Erinäisten vaiheiden jälkeen TWD:n Aleksi Hänninen ja Sauli Pietikäinen pääsivät kahdestaan irti noin 25km ennen maalia. Ajoin pojat kiinni, ja jatkoimme matkaa kolmestaan. Pakotin tahtia eräässä tiukassa mäessä, ja Sauli joutui antautumaan, eli Aleksi ja minä jäimme jauhamaan kahdestaan. Tunsin koko ajan, että jalka on hyvä, ja tein hyvän siivun töitä. Kolme kilometriä ennen maalia päätin iskeä, ja pääsin yksin karkuun, ja sain nautiskella soolovoitosta, Martikainen summaili.

Naisten kilpailussa Pensaaren jälkeen kakkoseksi polki Minna-Maria Kangas, kolmantena oli Heidi Onger.

- Kisaan lähdettiin aika pienellä porukalla. Välikiri kymmenen kilometriä ennen maalia katkaisi porukan ja Minna-Marian kans ajettiin irtiotto maaliin. Kirissä olin vahvempi ja väliä seuraaviin saatiinkin yllättävän paljon, Pensaari sanoi.

ŠKODA Maantiecupin johdossa jatkavat sunnuntaina yhdeksänneksi sijoittunut TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja kakkoseksi polkenut IK-32/Team Toni&Tonin Minna-Maria Kangas.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri