Baltic Chain Tour tuo Suomeen kansainvälisen pyöräilyn etappiajon

Helsinki isännöi elokuun lopulla harvinaisen kovatasoista kansainvälistä pyöräilykilpailua, kun Baltic Chain Tourin viimeinen 165 kilometrin etappi ajetaan Helsingin ja Porvoon välillä 27.8. Nelipäiväinen kilpailu alkaa Liettuasta ja jatkuu Latvian sekä Viron kautta Suomeen, jossa päätösetappi ratkaisee kokonaiskilpailun tuloksen.

Baltic Chain Tour on kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n luokituksessa tason 2.2 kilpailu, mikä tarkoittaa, että mukana on maajoukkueita, Continental- ja Pro Continental -tason ammattilaisjoukkueita sekä seurajoukkueita. Kilpailuun osallistuu yhteensä parikymmentä kuusimiehistä joukkuetta, joista kaksi on suomalaisia.

Suomesta mukana on miesten maajoukkue sekä alle 23-vuotiaiden maajoukkue. Nimekkäin mukana oleva suomalaispolkija on Joonas Henttala, joka polkee ammatikseen Pro Continental -tasolla kilpailevassa Team Novo Nordisk -tallissa. Baltic Chain Touriin hän osallistuu maajoukkueen mukana, vaikka myös hänen oma tallinsa on mukana etappiajossa. Hän odottaa kilpailua innolla.

- On mukana lähteä pitkästä aikaa kisaamaan maajoukkueen kanssa. Uskon, että hyvällä yhteistyöllä menestymme kilpailussa. On hienoa, että viimeinen etappi ajetaan Suomessa, ja se kulkee kotikaupunkini Porvoon läpi, Henttala toteaa Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Suomalaisedustusta nähdään myös norjalaisessa Team FixIt.no -tallissa, jonka väreissä kilpailee Matti Manninen.

- Häneltä odotamme kärkipään sijoituksia etapeilta ja myös hyvää sijoitusta kokonaiskilpailussa. MM-kisapaikkaan oikeuttavat rankingpisteet ovat hilkulla, joten Matti tarvitsee kaikki saatavilla olevat pisteet, kertoo Baltic Chain Tourin Suomen etapin kilpailunjohtaja Jarmo Sorsa.

Kansainvälinen etappikilpailu tarjoaa muillekin suomalaisajajille mahdollisuuden mitata vauhtiaan kovatasoisessa seurassa, kotiyleisön edessä.

- Kilpailuista saadaan arvokasta oppia sekä järjestelyorganisaatiolle että urheilijoille. Baltic Chain Tour tarjoaa meille turvallisen tavan järjestää kansainvälisen tason kilpailut, koska pystymme tukeutumaan kilpailun kokeneeseen järjestelyorganisaatioon, sanoo Suomen Pyöräilyunionin toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen.

Samana päivänä ja samalla reitillä Baltic Cain Tourin kanssa järjestetään Velotour-kuntoajo, jossa kaikki halukkaat voivat polkea läpi saman reitin kuin huippupyöräilijät.

Premiumsport.fi

ulvang banneri