Pyöräilyunioni täydensi maantiepyöräilyn EM-joukkuetta, Manninen ja Saarelainen jäävät pois

Antonia Gröhndal viime vuoden EM-kisoissa. Kuva: SPU

Antonia Gröhndal viime vuoden EM-kisoissa. Kuva: SPU

Suomen joukkue ensi viikolla Tanskassa ajettaviin maantiepyöräilyn EM-kilpailuihin on täydentynyt lopulliseen muotoonsa.

Lisänäyttöjen perusteella joukkueeseen valittiin naisissa Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas ja Rosa Törmänen sekä alle 23-vuotiaisiin Joni Kanerva ja Jesse Uusiperhe.

Joukkueeseen on tullut myös kaksi muuta muutosta, kun Matti Manninen ja Sari Saarelainen jättävät EM-kilpailut väliin. Manninen osallistuu samaan aikaan Ruotsin Kalmarissa ajettaviin UCI-kisoihin ja pyrkii varmistamaan MM-kisapaikan Bergeniin. Saarelainen on leireilemässä ja tähtää Bergenin MM-kisoissa aika-ajoon.

- Osallistumme EM-kisoihin nuorella, mutta iskukykyisellä joukkueella. On hienoa, että olemme saaneet Lepistön Lotan tueksi ison joukkueen avustamaan Lottaa mitalijahdissa. Myös junioreiden osalta on lupa odottaa vahvaa ajamista muun muassa Antti-Jussi Juntuselta, joka on ollut koko heinäkuun harjoittelemassa ja kilpailemassa kansainvälisen lajiliiton UCI:n järjestämällä leirillä Sveitsin Aiglessa, Suomen Pyöräilyunionin toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen toteaa Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Suomen joukkue maantiepyöräilyn EM-kilpailuihin Herningiin, Tanskaan 2.–6. elokuuta:
U19: Viivi Puskala, Antti-Jussi Juntunen, Julius Taskinen
U23: Jaakko Hänninen, Oskari Vainionpää, Joni Kanerva, Jesse Uusiperhe.
N Elite: Lotta Lepistö, Laura Vainionpää, Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas, Rosa Törmänen.

EM-kisasivut

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama