Suomalaisilla haastava päivä EM-maastopyöräilyssä

Noora Kanerva. Kuva: Markku Peltonen

Noora Kanerva. Kuva: Markku Peltonen

Suomalaiskolmikolla oli haastava päivä EM-maastopyöräilyssä Italian Darfo Bormio Termessä. XCO:ssa Noora Kanerva oli naisten kilpailussa 25:s, Sasu Halme alle 23-vuotiaissa 30:s ja Sakari Lehtinen miesten kilpailussa 44:s.

Kilpailu ajettiin 30 asteen lämmössä, jonka lisäksi olosuhteisiin vaikuttivat öiset sateet. Kanerva pääsi ajamaan kolme kierrosta viidestä.

- Oli Ihan järkyttävän liukasta. Starttikiekka taluteltiin jonossa ja eka täyskiekka itsekseen, kun mistään ei uskaltanut ajaa. Ehkä tämän viikon kaatumiset rasittivat vähän henkisesti vielä kaiken kukkuraksi. Toka ja kolmas kierros hyvään suuntaan, jäin kärjelle koko ajan vähemmän, kun uskalsin alkaa taas ajaa. Ekoilla kiekoilla tuli jo niin paljon eroa kärkeen, ettei enää päästetty neljännelle kierrokselle. Lisäksi kuumuus oli minulle liikaa. Kroppa ei toiminut, vaikka tunsin, että reserviä oli. Kisan jälkeen en oikein edes ollut väsynyt mikä viittaa siihen, etten saanut itsestäni irti tässä olosuhteessa, Kanerva sanoi.

Sasu Halmeelle kilpailu alle 23-vuotiaissa oli pettymys.

- Ajo oli tänään vaikeaa. Täytyy myöntää, että flunssan jälkeen en ehtinyt saamaan huippukuntoa tähän kilpailuun. Kulku oli jo parempaa kuin SM-kisoissa viikko sitten, muttei lähellekään omaa parasta. Olin valinnut kuivan kelin renkaat kisaan, mikä osoittautui virheeksi öisten sateiden jälkeen. EM-kisat olivat kauden toinen pääkisa, mutta suoritus oli minulle pettymys. Ei auta kun kääntää katse kohti MM-kisoja Cairnsissa ja hakea vauhtia Tanskan ja Italian kisoista ennen sitä, Halme sanoi.

Lehtinen kuvasi starttiaan ok:ksi.

- Starttikierroksella vähä pelotti ajaa alamäkiä muiden perässä, kun oli erikoista laskutyyliä. Pari kierrosta meni ihan hyvin, sitten vei kuumuus voiton. Pyörän säätö ei ihan onnistunut, liian iso rieska edessä ja takaiskari vähän liian paljon ilmaa. Ne ovat pikkujuttuja, jotka vaikuttaa kuitenkin ajoon. Renkaissa kuitenkin riitti pito, Lehtinen pohti.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama