Lotta Lepistön tallilla menossa ennätysvuosi ja kausi vielä kesken

Lotta Lepistö polki SM-kultaan maantieajossa kesäkuussa. Kuva: SPU

Lotta Lepistö polki SM-kultaan maantieajossa kesäkuussa. Kuva: SPU

Tällä viikolla EM-kilpailuissa polkevan Lotta Lepistön tallilla Cervélo – Biglalla on syytä juhlaan.

Vuonna 2005 perustetulla sveitsiläistallilla on menossa sen historian paras kausi. Jo elokuun alussa vanha ennätys on mennyt rikki, kun tallin ajajat ovat ottaneet kaudella jo 16 voittoa. Aikaisempi ennätys on ollut 15 voittoa ja kautta on vielä jäljellä monta kuukautta.

Ykköstilojen päälle tallin ajajat ovat olleet 10 kertaa kakkosia ja yhtä monta kertaa kolmansia. Lotta Lepistö on ottanut voitoista viisi.

Ensimmäinen Lepistön voitto tuli yksipäiväisestä Dwars Door Vlaanderen -kilpailusta Belgiasta maaliskuussa ja kolme päivää myöhemmin hän voitti Gent-Wevelgemin. Lepistö oli myös ykkönen SM-kilpailuissa sekä maantiekilpailussa että aika-ajossa. Viides voitto tuli heinäkuun alussa Italian ympäriajon kuudennelta etapilta.

Tallin kapteeni Asleigh Moolman-Pasio on voittanut kuusi kilpailua, joten kaksikko on yhdessä vastannut valtaosasta voitoista. Muut tallin voitot ovat tulleet pääosin kansallisista mestaruuskilpailuista. Muun muassa Lisa Klein voitti Saksan maantiemestaruuden kesäkuun lopussa.

Lauantaina käytävässä maantieajon EM-kilpailuissa Lepistöllä on mahdollisuus lisätä tallin ja hänen henkilökohtaisten voittojen määrää. Vaikka Moolman-Pasio ei eteläafrikkalaisena osallistukaan EM-kilpailuihin, ei Cervélo-Biglan menestys ole pelkästään suomalaisen varassa. Tallin ajajista EM-kilpailuissa polkevat myös muun muassa Sveitsin maantiemestari Nicole Hanselmann. U23-luokassa kotiyleisön edessä polkee tanskalainen Cecilie Ludwig sekä Saksan Lisa Klein ja Clara Koppenburg.

-Juho-Veikko Hytönen

Maantiepyöräilyn EM-kilpailujen ohjelma ja suomalaiset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama