Viivi Puskala 14:s maantiepyöräilyn EM-maantieajossa: "Jalat toimivat tänään paremmin"

Kuva: Asko Hahto/SPU

Kuva: Asko Hahto/SPU

Viivi Puskala oli naisjunioreiden maantieajossa 14:s maantiepyöräilyn EM-kilpailuissa Tanskan Herningissä. Suomalainen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

- Kisapäivä meni tänään hyvin, koska jalat toimivat paremmin kuin edellisessä kisassa. Reitti oli myös kiva. Tyttöjä oli paljon liikkeellä, joten sai kilpailla ison massan mukana. Ennen kisan alkua oli satanut, joka teki tiestä liukkaan. Tämänkin vuoksi nähtiin kolareita, joita onneksi onnistuin välttämään. Valitettavasti isoista maista pyöräilijät aiheuttivat likaisilla taktiikoillaan ihan turhia kolareita. Yhdessä kohtaan jouduin belgialaisen töytäisemäksi, mutta onneksi siinä ei käynyt pahemmin. Viimeisellä viidellä kilometrillä taisteltiin loppusijoituksista. Pääsin hyvin joukon mukana, mutta ihan loppukilometreille saakka en saanut parasta mahdollista peesiapua. Kaikesta huolimatta hyvä taistelu loppuun saakka, Puskala iloitsi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Muista suomalaisista mukana olivat perjantaina 4.elokuuta miesjuniorit Antti-Jussi Juntunen ja Julius Taskinen. Juntunen oli 120,6 kilometrin maantieajossa 26:s. Taskinen samalla matkalla 76:s.

- Rankka kisa. Porukka pysyi hyvin kasassa. Lopputulos oli mikä oli. Ei ollut paras mahdollinen päivä. Kisa ei varsinaisesti mennyt pieleen, mutta jalat eivät olleet tänään hyvät, Juntunen harmitteli.

- Vauhdikas kisa. Paikoitellen tuli vesikuuroja ja tuulikin oli kova, mutta itse reitti oli hyvin suojattu. Joten sääolosuhteet eivät sinänsä vaikuttaneet dramaattisesti, vaikka kolareita nähtiin. Jossain kohtaa jäin pahasti kolarisuman taakse, joka hiljensi vauhtiani. Tänään ei mennyt niin kuin piti. Viimeisillä kilometreillä jalat alkoivat kramppaamaan, enkä saanut autettua Antti-Jussia, kuten oli tarkoitus. Ei onnistunut tänään, varsinkin loppu oli huono, totesi pettynyt Taskinen

Lauantaina on suomalaisittain mielenkiintoinen päivä, kun luvassa on alle 23-vuotiaiden (miesten) ja naisten maantieajo. Mukana ovat Jaakko Hänninen, Joni Kanerva, Jesse Uusiperhe, Oskari Vainionpää, Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas, Rosa Törmänen, Lotta Lepistö ja Laura Vainionpää. Miehet lähtevät matkaan kello 10 ja naiset kello 15.

Tulokset

catlike mainos

Premiumsport.fi

ulvang banneri