Alexander Kristoff maantieajon Euroopan mestari

Kuva: UEC Euro Road 2017/Facebook

Kuva: UEC Euro Road 2017/Facebook

Alexander Kristoff polki miesten maantiekilpailun voittajaksi EM-kilpailujen päätöspäivänä Tanskan Herningissä sunnuntaina.

Norjalainen oli tiukassa loppukirissä niukasti Italian Elia Viviania parempi. Viviani hävisi Kristoffille vain parin sentin verran ja voittaja piti selvittää maalikameran kuvasta.

Kilpailun irtiotot ajettiin kiinni hyvissä ajoin ennen maalia, mutta Kristoffin maanmies Edvald Boasson Hagen yritti omaa sooloratkaisuaan kilpailun viimeisellä kilometrillä. Ranskalaiset ja Italialaiset pitivät huolen siitä, että pääjoukko ajoi Boasson Hagenin kiinni. Vetotöitä tehneet maat eivät saaneet kuitenkaan kirkkainta palkintoa, kun Kristoffin pelisilmä piti loppusuoralla.

Vastikään 30 vuotta täyttänyt Kristoff on polkenut alavireisesti koko kauden ajan ja etenkin kevään klassikkokilpailut olivat hänelle pettymyksiä. Sunnuntain voitto antoi hänelle varmasti lisävirtaa ennen Kristoffin kotimaassa poljettavia MM-kilpailuja.

- Olen tyytyväinen voittoon. Pienellä erolla voittaminen on aina jännittävää, Kristoff kertoi kilpailun jälkeen Cyclingnews-sivuston mukaan.

- MM-kilpailut ovat tietenkin seuraava suuri tavoite, hän totesi ja lisäsi, että jäljellä on vielä paljon kilpailuja, joita voittaa.

Miesten maantieajo oli sunnuntain ainoa startti ja myös kisaviikon viimeinen kilpailu. EM-kilpailuissa poljettiin maantiekilpailut ja aika-ajot sekä miehissä että naisissa aikuisten, alle 23-vuotiaiden ja junioreiden sarjoissa. Kilpailujen mitalitaulukon ykkönen oli isäntämaa Tanska neljällä kullalla, neljällä hopealla ja yhdellä pronssilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri