Alberto Contadorin huikea ura päättyy Espanjan ympäriajoon

Alberto Contador. Kuva: Trek-Segafredo

Alberto Contador. Kuva: Trek-Segafredo

Alberto Contador lopettaa pyöräilyuransa Espanjan ympäriajoon.

Pyöräilijä ilmoitti asiasta videolla, jonka hän julkaisi sosiaalisen median kanavillaan. Trek-Segafredon ykkösajaja kertoo, että Espanjan ympäriajo on paras mahdollinen kilpailu hyvästellä ammattilaispyöräily ja fanit.

- Kerron tämän ilolla ja ilman surua. Olen pohtinut tätä päätöstä erittäin hyvin, eikä mielestäni ole olemassa parempaa tapaa jättää hyvästejä kuin kotimaassani ja kotikilpailussani, Contador kertoi videolla.

Alberto Contador aloitti ammattilaisuransa vuonna 2003. Noin 15 vuoden mittaisen uran aikana Contador nousi Espanjan ja maailman parhaaksi maantiepyöräilijäksi. Hän on voittanut Italian ja Ranskan ympäriajot kummatkin kaksi kertaa ja Espanjan ympäriajon kolme kertaa. Contador voitti Ranskan ympäriajon myös vuonna 2010, mutta tuo voitto otettiin myöhemmin häneltä pois dopingkäryn vuoksi.

Tallin manageri Luca Guercilena kertoi tiedotteessa, että Contadorin polkeminen Trek-Segafredon väreissä on ollut suuri kunnia, vaikka espanjalaisen ura tallissa jäi vain kauden mittaiseksi.

- Temme kaikkemme, jotta hän saavuttaisi hienon tuloksen Espanjan ympäriajossa. Sanomattakin on selvää, että toivotamme hänelle kaikkea hyvää uran jälkeen, Guercilena totesi.

Contador ei aio kilpailla ennen Vueltaa varmistaakseen olevansa hyvässä kunnossa uran päätöskilpailussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Contadorin videotervehdyksen voi katsoa esimerkiksi hänen Facebook-sivuiltaan.

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama