Vuelta: viisi suurinta voittajasuosikkia

Chris Froome voitti Ranskan ympäriajon. Kuva: Ciclismo Italia/Creative Commons

Chris Froome voitti Ranskan ympäriajon. Kuva: Ciclismo Italia/Creative Commons

Kauden viimeisellä Grand Tourillakin on nälkäisiä pyöräilijöitä viivalla:

Girossa ja Tourilla kärkisijoja vaille jääneet ajajat haluavat kaudesta muistiin suuria saavutuksia, menestyjät taas haluavat kohota vieläkin suuremmiksi legendoiksi voittamalla lisää jättipokaaleja.

Maantiepyöräilyn MM-kilpailut alkavat vain viikko Espanjan ympäriajon jälkeen, mutta siitä huolimatta Vueltan lähtölistalla on jälleen pitkä lista kovia nimiä. Toisaalta kausi alkaa näiden kilpailujen jälkeen olla lopuillaan, joten ajajien ei tarvitse miettiä oman kunnon säilymistä: nyt voi voi pistää kaiken peliin.

Varmaa on, että voittajan nimi vaihtuu. Puolustava mestari Nairo Quintana on tänä vuonna polkenut sekä Italian että Ranskan ympäriajot, eikä ole mukana Espanjassa. Movistarilta puuttuu myös Alejandro Valverde, jonka kausi päättyi pahaan loukkaantumiseen Ranskan ympäriajon ensimmäisellä etapilla.

Kestävyysurheilu.fi listasi viisi suurta ennakkosuosikkia

Alberto Contador

Kolmen viikon kilpailun seuratuin pyöräilijä tullee olemaan kotimaansa kiertueeseen uransa päättävä Alberto Contador. Ranskan ympäriajossa Contador jäi kokonaiskilpailussa yhdeksänneksi, eikä ole osoittanut takavuosien vertaista kuntoa. Urallaan kolme kertaa Espanjan ympäriajon voittanut Contador on kuitenkin aina yllätysvalmis, sitkeä taistelija, joka kuuluu aina suurissa ympäriajoissa mukana ollessaan kokonaiskilpailun ennakkosuosikkeihin.

Christopher Froome

Froome on voittanut Ranskan ympäriajon neljä kertaa, mutta Espanjan (ja Italian) ympäriajon voitto puuttuu. Tänä vuonna britti on vielä aiempaa ahnaammin jahtaamassa voittoa. Hän kertoo Vueltan kotisivuilla alkaneensa valmistautua Vueltaan heti Ranskan ympäriajon voittojuhlan jälkeen. Aiemmin Vuelta on tuntunut päätavoitteen jälkeiseltä mukavalta lisältä, mutta nyt suunnitelmia on tehty pitkään.

Vincenzo Nibali

Nibali panosti keväällä Italian ympäriajon ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Tähän listaan valituista suurimmista ennakkosuosikeista Nibali on ainoa, joka ei ollut mukana Ranskan ympäriajossa. Sen pitäisi antaa etua sisilialaiselle, onhan Tourin päättymisestä vain kuukausi ja Nibalilla puolestaan on ollut aikaa valmistautua Vueltalle.

Fabio Aru

Arun alkukauden suuri tavoite voittaa Italian ympäriajo meni pieleen jo ennen kuin kisa alkoikaan. Aru loukkaantui huhtikuussa ja joutui jättämään kisan väliin. Tourilla hän oli pitkään mukana kärkikamppailussa, mutta kärsi kiertueen lopussa terveysongelmista ja sijoittui lopulta kokonaiskilpailussa viidenneksi.

Aru on jo useamman vuoden kuulunut suurten ympäriajojen voittajasuosikkeihin. Toistaiseksi ainut kokonaiskilpailun voitto on tullut juuri Espanjasta. Se tapahtui vuonna 2015.

Romain Bardet

Romain Bardet ajaa ensimmäistä kertaa urallaan kaksi Grand Touria samalla kaudella. Bardet sijoittui Tourilla kolmanneksi, mutta ei omien sanojensa mukaan jahtaa kokonaiskilpailun voittoa Espanjassa. Bardet on kovien nousujen mies ja tällä kertaa kiikarissa ovat valittujen etappien voitot. Mielenkiintoinen nimi kuitenkin myös kokonaiskilpailun kannalta.

-Outi Hytönen

Lue myös: Vueltan reitti on raju

Espanjan ympäriajon ohjelma

Premiumsport.fi

ulvang banneri