VUELTA2: Quick-Step Floors onnistui tasamaaetapin taktiikassaan

Espanjan ympäriajo jatkui Ranskassa 203 kilometrin tasamaaetapilla.

Quick-Step Floors -talli on aiemminkin osoittanut taktista osaamista erityisesti ympäriajojen tasamaaetapeilla ja sunnuntaina tallin ajat näyttivät, että pyöräily on fyysisen urheilun ohella myös taktiikkapeliä.

Quick-Step Floors piti kovaa vauhtia pääjoukon kärjessä viimeisillä kilometreillä. Sivutuulessa kapeilla ja paikoin mutkaisilla teillä pääjoukko hajosi useampaan osaan. Belgialaistallin mukana kärkiryhmässä oli myös muita ajajia, mutta se ei häirinnyt Quick-Step Floorsia: viimeisellä kilometrillä Yves Lampaert irtosi muilta, eikä hänen takanaan kiriin valmistautunut tallitoveri Matteo Trentin lähtenyt ajamaan karkulaista kiinni.

Muiden tallien ajajat heräsivät takaa-ajoon liian myöhään, eikä kukaan saanut Lampaertia enää kiinni. Muiden yrittäessä belgialaisen kiinniajoa Trentin pysytteli taaempana ottaen kaiken peesihyödyn itselleen. Loppusuoralla italialainen polki kaksoisvoiton tallille Lampaertin takana.

Quick-Step Floors oli toiseksi nopein talli lauantain aika-ajossa ja bonussekuntien myötä Lampaert ohitti BMC:n ajajat ja punaista johtajan paitaa pitäneen Rohan Dennisin. Näin 26-vuotias Lampaert siirtyi uransa ensimmäistä kertaa suuren ympäriajon johtopaikalle.

Lampaertin juhlat punaisessa paidassa saattavat kuitenkin jäädä lyhyeen, sillä belgialanen joutuu puolustamaan kärkipaikkaansa maanantaina Vueltan ensimmäisellä vuorietapilla. Andorraan päättyvällä 158 kilometrin etapilla noustaan kaksi ykköskategorian nousua.

Kokonaiskilpailussa erot ovat vielä maltilliset, mutta sunnuntain sivutuulessa ennakkosuosikit jäivät hieman eri ryhmiin. Vincenzo Nibali onnistui pitämään itsensä kärkiryhmässä saaden saman ajan voittajan kanssa. Muun muasa Chris Froome jäi Nibalille kahdeksan sekuntia.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri