Lepistö kiri neljänneksi Norjan kiertueen päätösetapilla

Kuva: Xylon van Eyck / Press CBT

Kuva: Xylon van Eyck / Press CBT

Kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut suomalainen valmistautuu kohti syksyn MM-kisoja.

Ladies Tour of Norwayn viimeinen etappi, 156km Svinesundista Haldeniin, ajettiin sateisessa säässä. Lotta Lepistö starttasi päivään kokonaiskilpailun yhdeksänneltä sijalta. Viimeisellä etapilla nähtiin paljon irtiottoyrityksiä ja Lepistö oli aktiivisesti mukana niissä.

Haldenin kaupungissa ajetuilla loppukierroksilla ryhmä meni lopullisesti palasiksi ja voitosta kiri reilun 20 naisen ryhmä. Suurin osa kokonaiskilpailun kärkinimistä, mukaan lukien Lepistö, oli mukana kärkikamppailussa ja etapin voiton nappasi lopulta Boels-Dolmansin yhdysvaltalainen Megan Guarnier. Lepistö kiri etapilla neljänneksi.

Tourin kokonaiskilpailun voitti edellisenä päivänä kärkipaikalle siirtynyt hollantilainen WM3-Energie -joukkueen Marianne Vos. Lepistö nousi etapin nelossijallaan kokonaistuloksissa vielä yhden pykälän ja oli lopulta kahdeksas 28 sekuntia Vosin takana.

- Koko Tourin ajan on tuntunut siltä, että olen omissa ratkaisuissani askeleen perässä. Tänään olin etapin loppupuolella ehkä hieman liiankin aktiivinen ja loppukiriin lähtiessä myöhästyin vähän, kerto Lepistö tuntemuksiaan viimeisen etapin jälkeen Pyöräilyunionin tiedotteessa.

- Tuntemus ei ole ollut paras mahdollinen Norjassa, mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja kahdeksanteen sijaan World Tour -tason etappikisassa. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kuntoa kohti syyskuun lopun MM-kisoja, Lepistö jatkoi.

Naisten World Tour jatkuu vielä kolmen osakilpailun verran. Lepistön tallin Cervelo-Biglan kilpailukalenteri on vielä avoin seuraavien kilpailuiden osalta.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri