Jämi84 kokoaa lauantaina maastopyöräilijät Ikaalisten Kylpylälle

Kuva: Jämi147/Aapo Laiho

Kuva: Jämi147/Aapo Laiho

Suomen suurimpiin maastopyöräilytapahtumiin kuuluva Jämi84 poljetaan lauantaina 26. elokuuta.

Kuudennen kerran järjestettävä tapahtuma on siirtynyt osin uudelle reitille ja kilpailukeskus sijaitsee tällä kertaa Ikaalisten Kylpylässä. Osallistujia hemmotellaan kilpailun jälkeen sauna- ja allasosaston sekä ruokasalin palveluilla, mutta jo reittikin tarjoaa uusia elämyksiä:

‒ Uusi reitti on mielestäni vanhaa vaihtelevampi. Uudet osat sijoittuvat reitin alkuun ja loppuun. Niissä poljetaan kylä- ja metsäteitä, joiden välillä polkupätkät tarjoavat mukavaa vaihtelua ja rytmitystä. Jännittävää kuulla, mitä osallistujat pitävät uudesta reitistä, sanoo Jukka Pohjonen ratamestariryhmästä.

Päämatka 84 kilometriä kerää joka vuosi mukaan nimekkäitä osallistujia. Tänä vuonna mukana ovat ainakin Jukka Vastaranta ja Valtteri Repo.

Jämi84 on erinomainen tapahtuma aloittelijoille, sillä reitti kulkee mäntykankaiden nopeita neulaspolkuja ja maaseudun hiekkateitä pitkin. Kärkipyöräilijöitä reitti vaatii kovaa vauhtia ja taktista silmää ratkaisunpaikkojen löytämiseen.

Jami84LaihoJami147Kuva: Jämi147/Aapo Laiho

Tapahtumassa on tarjolla myös puolimatka 42 kilometriä sekä lasten sarjojen 20 kilometrin minimaraton. Viime vuonna pitkällä reitillä pyöräili lähes 500 osallistujaa, puolikkaalla reilut 170 sekä lasten sarjoissa 65 osallistujaa.

‒ Jämi84:ssä on parasta se, että on sopivan kokoinen haaste, josta maastopyöräilyä harrastamatonkin voi selvitä, kiitos teknisesti helpon reitin. Järjestäjänä päivässä parasta on saada nähdä liikunnan riemua, itsensä voittaneita ja päivästä nauttineita osallistujia, kommentoi Jämi147-tapahtumista vastaava Petri Ikävalko.

Jämi84 on osa OW Tripla -kilpailusarjaa, jossa lasketaan yhteen Jämi42-hiihdon, Jämi21-maastojuoksun ja Jämi84-maastopyöräilyn tulokset. Lumettoman talven vuoksi hiihto peruttiin, joten tänä vuonna tripla on tupla. Yhteiskilpailun voittajat selviävät maastopyöräilyn yhteydessä. Päivän huipentumaksi Ikaalisten Kylpylällä keikkailee Uniklubi.

Jämi84:n sivut

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama