John Degenkolb keskeytti Espanjan ympäriajon

Trek-Segafredo -tallin kirimies John Degenkolb joutuu keskeyttämään Espanjan ympäriajon. Saksalaispyöräilijä kärsii keuhkoputken tulehduksesta.

- En ole koskaan joutunut keskeyttämään Grand Tourilla, joten olen todella pettynyt. Tulin tänne hyvässä kunnossa ja minulla oli kaksi tavoitetta: voittaa etappi ja auttaa Albertoa (Contador) saamaan hyvä tulos hänen viimeisessä ammattilaiskilpailussaan, Degenkolb totesi tallin tiedotteessa.

- Sairastuin kaksi päivää sitten ja se oli siinä. Ensin yritin vain päästä etapit läpi ja toipua, sillä tiesin, että jalat ovat hyvässä kunnossa. Jos ei voi hengittää kunnolla, on se aivan mahdotonta, saksalainen harmitteli

John Degenkolb on voittanut Vueltassa yhteensä 10 etappia. Vuonna 2012 hän ylitti maaliviivan ensimmäisenä viisi kertaa ja kaksi vuotta myöhemmin neljä kertaa. Vuonna 2015 hän voitti Espanjan ympäriajon päätösetapin. Kuluva kausi ei ole sujunut odotetusti.

- Turhauttavaa. Aloitin kauden hyvin voittamalla Dubaissa ja ottamalla top 10 -sijoituksia kevätklassikoissa, mutta sen jälkeen mikään ei ole mennyt odotetusti. Terveys menee kuitenkin kaiken edelle ja kautta on jäljellä, joten yritän välttää riskejä, toipua ja keskittyä loppukauteen, Degenkolb jatkoi.

Degenkolbin sairastuminen on Trek-Segafredolle kova kolaus Espanjan ympäriajossa, sillä uransa lopettava Alberto Contador ei ole sellaisessa kunnossa, jotta voisi taistella kokonaiskilpailun terävimmässä kärjessä.

Espanjan ympäriajossa ajetaan keskiviikkona 176 kilometrin etappi.

-Juho-Veikko Hytönen

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama