VUELTA5: Froome kasvatti johtoaan kokonaiskilpailussa

Alcossebren vain reilu kolme kilometriä pitkä, mutta melko jyrkkä loppunousu osoittautui monelle huippupyöräilijälle kovaksi palaksi Espanjan ympäriajon viidennellä etapilla.

Keskiviikon etappi ei sisältänyt pitkiä vuorinousuja, mutta jatkuvaa ylä- ja alamäkeä. 175 kilometrin poljennan jälkeen tulleessa loppunousussa Chris Froomen Sky-talli piti yllä kovaa tahtia. Pääjoukko harveni. Kun Froomen viimeinenkin apumies oli hyytynyt, jatkoi brittimestari itse polkemista kärjessä.

Froomen mukana maaliin tulivat Alberto Contador (Trek-Segafredo), Michael Woods (Cannondale Drapac) ja Esteban Chaves (Orica Scott) muiden kärkikuskien taipuessa. Muun muassa Astanan Fabio Aru ja Bahrain-Meridan Vincenzo Nibali eivät pysyneet Froomen kyydissä vaan jäivät viimeisellä kilometrillä parikymmentä sekuntia.

Froome kasvatti johtoaan kahdesta sekunnista kymmeneen sekuntiin. Toisena on BMC:n Tejay Van Garderen, joka tippui kapteenien kärkiryhmästä viimeisillä sadoilla metreillä. Esteban Chaves nousi kokonaiskilpailussa kuudennelta sijalta kolmanneksi. Hän on nyt 11 sekuntia Froomen takana. Minuutin sisällä on vielä kahdeksan kuljettajaa.

Lutsenko piti Kudusin takanaan

Uransa ensimmäiseen Grand Tour-etapin voittoon polki Astanan Alexei Lutsenko, joka oli muutamaa minuuttia pääjoukkoa edellä polkeneen irtiottoryhmän vahvin. Hän jätti nousun alussa mukana tulleen Katusha-Alpecinin Marco Hallerin taakseen. Dimension Datan eritrealainen Merhawi Kudus kiihdytti loppunousussa ja ajoi vimmatusti takaa Lutsenkoa. Aiemmin muulta irtiottoryhmältä irtautunut kazakstanilainen piti kuitenkin etumatkansa maaliin asti.

Torstaina poljetaan reilun 200 kilometrin mäkietappi maan itärannikon tuntumassa Vila-Realista Saguntiin. Etapilla ei ole loppunousua, joten kirimiehillä on mahdollisuus etappivoittoon Vueltan kuudennella etapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama