Matti Manninen metsästää Baltic Chain Tourilta kärkisijoja

Hiski Kanerva (vas.) ja Matti Manninen valmistautuivat Vilnassa alkavaan kilpailuun. Kuva: Minna Uusivirta

Hiski Kanerva (vas.) ja Matti Manninen valmistautuivat Vilnassa alkavaan kilpailuun. Kuva: Minna Uusivirta

Baltic Chain Tourin ensimmäinen etappi käynnistyy torstaina Liettuan pääkaupungista Vilnasta, ja se päättyy 161 kilometrin päähän Panevėžysiin.

Suomesta mukana on kaksi joukkuetta, miesten maajoukkue ja alle 23-vuotiaiden maajoukkue.

Maajoukkueessa mukana on muun muassa Matti Manninen, jonka oma Continental-joukkue Team FixIt.no joutui jäämään kilpailusta pois loukkaantumisten takia. Mannisella on Baltic Chain Tourilta hyvää kokemusta, sillä hän voitti vuoden 2015 kilpailussa ensimmäisen etapin ja oli kokonaiskilpailun toinen.

- Lähden kisaan hyvällä fiiliksellä, on hienoa päästä ajamaan UCI-kilpailua Suomessa sunnuntaina. Reittiprofiili sopii minulle, joten lähden hakemaan parannusta toissavuotisiin sijoituksiin, Manninen kertoo Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Joukkue on käynyt etukäteen läpi etappien reittiä ja tuulioloja. Osa reiteistä on tuttuja miehille myös aiemmista Baltiassa järjestetyistä kilpailuista.

- Tarton ja Tallinnan välinen etappi ajettiin Tour of Estoniassa eri suuntaan ja sunnuntain etappi Helsingissä on viime vuoden Velotourilta tuttu, Hiski Kanerva sanoo.

Etukäteen kovimmiksi kilpakumppaneiksi suomalaiset arvelevat Viron maajoukkueen ja Pro Continental -talli Israel Cycling Academyn ajajia.

Nuoremmassa suomalaisjoukkueessa ajava Jaakko Hänninen odottaa etappikisaa mielenkiinnolla, koska hän on hakenut kovuutta ja kokemusta kilpailemalla kauden aikana kaikkiaan neljä kuukautta Ranskassa.

- Täällä reitti on tasainen, eli ei minulle suotuisa, mutta kunto on sen verran kova, että jotain pystyn kilpailussa varmaan tekemään, Hänninen pohtii.

Miesten maajoukkueessa Baltic Chain Tourilla ajavat Mannisen ja Kanervan lisäksi Joonas Henttala, Roope Nurmi, Jesse Kaislavuo ja Trond Larsen. Alle 23-vuotiaiden joukkueessa Jaakko Hännisen kanssa polkevat Aleksi Hänninen, Jesse Uusiperhe, Joni Kanerva, Oskari Vainionpää sekä Marco-Tapio Niemi.

Baltic Chain Tour

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama