Baltic Chain Tourin avausetapin voitto Latviaan - suomalaisilla vaikeaa

Latvian Maris Bogdanovics sai palkintojenjaossa pukea ylleen myös välkirikilpailun johtajan vihreän paidan. Kuva: Minna Uusivirta

Latvian Maris Bogdanovics sai palkintojenjaossa pukea ylleen myös välkirikilpailun johtajan vihreän paidan. Kuva: Minna Uusivirta

Sunnuntaina Helsinkiin päättyvä Baltic Chain Tour käynnistyi torstaina 161 kilometrin avausetapilla Liettuassa.

Vilnasta Panevėžysiin poljettu etappi alkoi sadesäässä ja kymmenen asteen lämpötilassa. Vaikka sää kilpailun aikana poutaantui ja lämpeni, päivä oli varsin tuulinen. Tämä sopi etapin voittaneen Maris Bogdanovicsin joukkueen Rietumu Banka – Rigan suunnitelmiin.

- Tiesimme, että kilpailusta tulee tuulinen, joten päätimme hajottaa porukan. Se onnistui 33 kilometrin kohdalla, ja minä olin keularyhmässä koko päivän ajan. Joukkueeni teki hienoa työtä kilpailun kontrolloimiseksi, ja kaksi joukkuekaveria veti minulle kirin, Bogdanovics kertoi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Hän oli kilpailun toisessa välikirissä toinen ja voitti kolmannen, joten mies johtaa myös kokonaispistekilpailua sekä välikiripistekilpailua, joista myös jaetaan johtajan paidat. Nuorten kilpailun paras oli torstaina kuudenneksi sijoittunut Viron maajoukkueen Silver Mäoma.

Etapin aikana ajajajoukko hajosi pieniin osiin sivutuuliosuudella, joka alkoi ennen ensimmäistä välikiriä. Suomalaisista Joonas Henttala pääsi ensin mukaan keulaporukoihin, mutta kun 87 kilometrin kohdalla jäljellä oli enää 21 ajajan kärkiryhmä ja pääjoukko, hän oli pudonnut näistä jälkimmäiseen.

Maalissa pääjoukko oli 6.38 kärkiryhmää jäljessä, ja Henttalan sijoitus siinä oli 44. Parhaana suomalaisena 35. oli Jesse Kaislavuo. Samassa ryhmässä maaliin ajoivat myös Oskari Vainionpää, Joni Kanerva ja Hiski Kanerva. Jaakko Hänninen oli maalissa 58. reilut 24 minuuttia voittajan jälkeen.

- Olimme kaikki enemmän tai vähemmän väärässä paikassa pääjoukkoa, kun sivutuuliosuus alkoi. Alku oli itselläni tosi vaikea kylmässä sateessa, mutta kropan lämmettyä meno helpottui. Pieni kilpailutauko tuntui kyllä jaloissa, Kaislavuo kertoi.

Kilpailun joutuivat heti avausetapilla jättämään kesken Aleksi Hänninen, Jesse Uusiperhe, Marco-Tapio Niemi, Roope Nurmi ja Matti Manninen.

- Tämä päivä ei mennyt meiltä suunnitelmien mukaan. Nyt pitää myös miettiä kuvioita uusiksi, kun Roope ja Matti ovat ulkona kilpailusta.

Kilpailu jatkuu huomenna 170 kilometrin etapilla Latvian Jelgavasta Siguldaan. Etappi päättyy mäelle, joka on 900 metriä pitkä, ja sen jyrkkyys on yhdeksän prosenttia.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri