VUELTA6: Contador pelotteli kilpakumppaneita

Alberto Contador. Kuva. Trek Segafredo

Alberto Contador. Kuva. Trek Segafredo

Uransa käynnissä olevaan Espanjan ympäriajoon päättävä Alberto Contador pelotteli kilpakumppaneitaan torstain reilun 200 kilometrin etapilla.

Päivä sisälsi viisi lyhyttä, mutta paikoin jyrkkää nousua, joista viimeisessä espanjalainen iski.

Chris Froome olisi voinut malttaa ja antaa Contadorin mennä, onhan Contador yli kolme minuuttia hänen perässään kokonaiskilpailussa. Froome ei kuitenkaan pidä häntä täysin vaarattomana.

- Minulla ei ole juuri vaihtoehtoja, minun on seurattava Albertoa silloin kun hän lähtee. Hän on vieläkin suuri uhka, vaikka on menettänytkin aikaa, kertoi Froome Eurosportille uskoen espanjalaisässän taistelevan loppuun asti.

Vain muutama kärkiajaja kykeni seuraamaan espanjalaisen vetoa lähes 20-prosenttisia kohtia sisältäneessä nousussa. Nousussa pudonneet miehet pääsivät kuitenkin vielä Contadorin ja Froomen kyytiin alamäessä, sillä Froome ei halunnut tehdä vetotöitä ilman mäessä pudonneita apumiehiään.

- Se oli täydellinen paikka pudottaa tärkeitä kärkikuljettajia. Kun hyökkäsin, halusin hyökätä kovaa, ja tiesin, että muutama kaveri voisi tulla mukaan ja se voisi olla mielenkiintoista, kertoi Contador,

Hän kuitenkin pettyi siihen, ettei karanneiden kuljettajien välillä syntynyt yhteistyötä. Siitä huolimatta myrskyvaroitus on annettu.

- Tällaiset päivät voivat olla vielä tärkeämpiä kuin Angliru, Contador jatkoi viitaten viimeistä edellisen etapin hurjaan loppunousuun.

Kokonaiskilpailussa ei siis nähty suuria muutoksia. Etapin epäonnisin kärkikuski oli BMC:n Tejay Van Garderen, joka kaatui kahdesti viimeisen 40 kilometrin matkalla. Jenkkipyöräilijä sai muita lopussa kiinni, mutta menetti 20 sekuntia kokonaiskilpailussa pudoten toiselta sijalta neljänneksi. Esteban Chaves (Orica Scott) on toisena ja Nicolas Roche (BMC) on kolmantena.

Puolaisten kaksoisvoitto

Etapin voittaja löytyi irtiottoryhmästä. Puolan Tomas Marczynski (Lotto Soudal) onnistui kirissä paremmin kuin Bora Hansgrohen maamies Pawel Poljanski ja Quick-Step Floorsin Enric Mas. Contadorin hyökkäyksen ja tätä seuranneiden takaa-ajojen johdosta irtiottoryhmällä oli pahimmillaan vain muutaman sekunnin etumatka pääjoukkoon, mutta kapteenien lopetettua kilvanajon vauhti tasaantui ja hatkaporukan etumatka kasvoi. Tämänkin jälkeen irtiottomiesten tilanne oli veitsenterällä, mutta kolmikon onnistui tulla maaliin 26 sekuntia ennen pääjoukkoa.

Perjantaina Vueltassa poljetaan 207 kilometrin etappi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri