ŠKODA Maantiecup jatkuu Velotourilla - Viivi Puskala innoissaan kotikisaansa

Viivi Puskala. Kuva: Asko Hahto/SPU

Viivi Puskala. Kuva: Asko Hahto/SPU

Maantiepyöräilyn kotimaisen ŠKODA Maantiecupin kausi lähestyy loppuhuipennustaan. Kuuden osakilpailun cupista viides osakilpailu ajetaan sunnuntaina Helsingin Velotourissa.

Miehillä matkana on 154,4 kilometriä, naisilla 97,3 kilometriä. Kilpalähtöjen maaliintulo on Mäkelänkadulla, samassa paikassa kuin Baltic Chain Tourin neljännellä etapilla. Viimeinen kilometri alkaa Olympiakylän Alepan kohdalta ja maalisuoran pituus Koskelantien risteyksestä maaliviivalle on noin 600 metriä.

– Tämä on kotikisani, seurani kisa ja tosi tutut reitit. Reitti on vähän vaihteleva, ei ihan flättiä, muttei hirveää nousua. Vaihteleva reitti, jossa tiedän ihan tasan tarkkaan mitä missäkin tulee. Tulee varmaan hyvä kisa, kun matka on vähän pidempi, saa siinä ajaakin. Pistetään vaikka itse kisaa pystyyn, MM-kisoja silmälläpitäen treenannut Viivi Puskala sanoo.

Naisten ŠKODA Maantiecupia johtaa Minna-Maria Kangas 100 pisteellä ennen Pia Pensaarta (85). Puskala on kolmantena.

– Kankaanpään Syysetapit ovat viimeinen valmistava kilpailu Bergeniä ennen. ŠKODA Maantiecupissa olen tällä kaudella ollut jokaisessa osakilpailussa mukana, olen yrittänyt pisteitä kokonaiskilpailuakin ajatellen. Aiemmin olen missannut jonkun osakilpailun. Olisi kiva lopputuloksissakin olla kolmen kärjessä.

Miesten kokonaiskilpailussa neljän osakilpailun jälkeen kärjessä on Samuel Pökälä 72 pisteellä ennen Trond Larsenia (65) ja Aleksi Hännistä (50).

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama