Saariselkä MTB Stagesin ensimmäinen etappi ajettiin arktisissa olosuhteissa

Toni Tähti piti nopeinta vauhti Saariselällä.

Toni Tähti piti nopeinta vauhti Saariselällä.

Saariselkä MTB Stagesin ensimmäistä etappia vaivasi arktisen kylmä sää ja vesisade, minkä vuoksi reittejä jouduttiin muuttamaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kisareitin olisi pitänyt viedä osallistujat Hammastunturin erämaahan Tolosjoelle ja Kulmakuruun. Tulvakorkeuteen noussut Tolosjoen pinta pakotti kisajärjestäjät muuttamaan reittiä. Hankalissa olosuhteissa 50 kilometriin lyhentynyt kisamatka oli riittävä haaste kaikille osallistujille.

50 kilometrin nopeiten suoritti Team Crocin Toni Tähti.

- Ajoin ylämäet kovaa ja teknisillä pätkillä säästelin renkaita kun muita ei näkynyt. Ajo kulki mukavasti, vaikka karu keli yritti kangistaa. Selvisin kuitenkin maaliin ilman kauheaa jäätymistä. Tänä vuonna otin opikseni viimevuosilta, jolloin aina hyydyin totaalisesti ja käytinkin nyt vedenpitäviä varusteita.

Toiseksi nopeimman ajan ajoi miesten fatbikesarjassa ajanut OTC:n Marko Törmänen, joka hävisi Toni Tähdelle 7,5 minuuttia. Elitesarjassa toiseksi sijoittui Nordlysbyen Sykkelin Kaj Helge Helgesen ja kolmanneksi Imatran Urheilijoiden Iiro Sairanen.

Naisten sarjassa nopeitin reitistä suoriutui Heli Kylmäniemi, joka voitti toiseksi tullutta Nordlysbyen Sykkelin Bente Rokenesia 5min10s ja kolmanneksi tullutta Santasportin Johanna Alppia 12min33s.

Saariselkä MTB Stages jatkuu lauantaina 76km pitkällä kakkosetapilla. Toisella etapilla ajajat pääsevät myös ensimmäisen kerran nauttimaan toden teolla Urho Kekkosen kansallispuiston hienoista poluista. Sääennuste lupaa myös lauantaille ja sunnuntaille lämpenevää ja tyyntyvää säätä, joten tulevien päivien urakka voi olla pyöräilijöille armollisempi.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama