Jukka Vastaranta ja Sini Alusniemi Jämi84 -maastopyöräilyn vahvimmat

Jukka Vastaranta tuulettaa Jämi84 voittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Jukka Vastaranta tuulettaa Jämi84 voittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Jukka Vastaranta ja Sini Alusniemi olivat nopeimmat maastopyöräilijät lauantaina järjestetyssä Jämi84 -maastopyörätapahtumassa Ikaalisissa.

Vastaranta karkasi 84 kilometrin kilpailussa omille teilleen jo viiden kilometrin ajon jälkeen metsäpolulla. Hän sai nopeasti kasvatettua eron seuraaviin lähes minuutin mittaiseksi. Lopussa ero kasvoi entisestään ollen maalissa yli puolitoista minuuttia.

- Kun pääsin muilta irti, painoin niin paljon kuin lähti, kommentoi Vastaranta kisan kulkua.

Toiseksi polki Alges Maasikmets. Kokenut virolainen on edustanut maataan olympialaisissakin ja hän on voittanut Jämi84 -tapahtuman aiemmin. Lauantaina hän oli vahvin voittajan takana polkeneessa ryhmässä.

Kamppailussa kolmannesta sijasta vahvimmaksi osoittautui Mikko Järvinen. Viisi kilometriä ennen maalia Maasikmetsin kyydistä pudonnut suomalainen myönsi, että toisten epäonni oli hänen onnensa.

- Mukavasti lähti kisa käyntiin, olen hyvin tankannut. Juha Kangaskokolta puhkesi lopussa rengas ja se helpotti omaa työtä, kertoi Järvinen.

Vastarannan takana polkeneessa kärkiryhmässä ollut viime vuoden voittaja Kangaskokko oli rengasrikon myötä vasta kahdeksas.

AlusniemiSiniTH

Alusniemellä ei muista uhkaa

Naisten 84 kilometrin kilpailussa Sini Alusniemi oli omaa luokkaansa. Hän polki suuren osan matkasta miespyöräilijöiden ryhmässä. Muut naiset eivät ehtineet tähän kyytiin ja maalissa voitto irtosi 20 minuutin erolla.

Lauantain paras nainen sai väliaikatietoja muiden naisten vauhdista, joten ykköstila ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

- Ensimmäinen kilometri tuntui hirveältä kelin ollessa näin viileä, kertoi Alusniemi.

- Näissä kilpailuissa lähdetään yleensä aika lujaa, mutta vauhti tasaantuu. Olen jo oppinut siihen, että vaikka alussa tuntuukin pahalta, niin jossain vaiheessa kevennetään. Pitää vain luottaa omaan jalkaan, että se kestää loppuun asti, kertoi Alusniemi.

Toiseksi naisten kilpailussa tuli Alusniemen tavoin hiihtäjänä tunnettu Anni Kainulainen.

- Tänä kesänä olen polkenut pyörää hieman vähemmän ja sen kyllä huomasi. Olen tyytyväinen suoritukseen. Tarkoituksena oli päästä läpi ilman haaksirikkoja ja kramppeja, Kainulainen kertasi taktiikkaansa.

Kainulainen vahvisti, että Jäm84:n reitti on sopiva hiihtäjälle, joka ei polje pyörällä täysipäiväisesti.

- Tämä sopii minulle sen puolesta, että maasto ei ole vaikeaa eikä teknistä, hän kertoi.

Naisten kilpailun kolmas oli Mervi Pesu.

Kuudetta kertaa järjestetty Jämi84 teki täksi vuodeksi uudistuksia reittiinsä. Maastopyörämaratonin lähtö ja maali sijaitsivat Ikaalisten kylpylässä. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui lähes 600 eri-ikäistä osanottajaa.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri