Baltic Chain Tourin johtaja vaihtui - Kanerva pitkässä irtiotossa

Hiski Kanerva (toinen vasemmalta) irtiotossa Baltic Chain Tourin kolmannella etapilla. Kuva: Minna Uusivirta

Hiski Kanerva (toinen vasemmalta) irtiotossa Baltic Chain Tourin kolmannella etapilla. Kuva: Minna Uusivirta

Baltic Chain Tourin kolmas, 220 kilometrin mittainen etappi Tartosta Tallinnaan ajettiin lauantaina. Päivä alkoi kauniina, mutta ajajat saivat etapin aikana niskaansa useita sadekuuroja ja reilusti tuulta. Lauantain kilpailun voitti massakirin päätteeksi norjalainen Herman Dahl Team Sparebanken Søristä.

- Sain kolmelta joukkuekaverilta apua loppukiriin. Kahdella edellisellä etapilla olimme kakkossijalla, mutta nyt tuli ansaittu voitto. Tämä oli pitkä päivä.

Kilpailun alkupuolella nähtiin pieni irtiotto, joka suureni 24 ajajan kokoiseksi, kun Team Sparebanken Sør yritti hajottaa pääjoukkoa sivutuuliosuudella noin 25 kilometrin ajon jälkeen. Reilun kymmenen kilometrin jälkeen ryhmä kuitenkin ajettiin kiinni.

Noin 46 kilometrin kohdalla, ennen ensimmäistä välikiriä pääjoukosta iski irti Hiski Kanerva, joka sai seurakseen seitsemän muuta ajajaa. Ryhmä pieneni matkan varrella neljän polkijan ryhmäksi, jolla oli parhaimmillaan reilusti yli seitsemän minuutin kaula pääjoukkoon.

- Varsinkin etapin alussa oli aika tuulista, joten laskin, että irtiotossa on hyvä olla, jotta on keulilla jos pääjoukko alkaa hajota ja tulla takaa. Ryhmässä oli vähän liian monta ajajaa liian kovista joukkueista, jotta homma olisi lopulta toiminut, Kanerva kertoo.

Kanervan kanssa irtiotossa polkivat Latvian maajoukkueen Klavs Rubenis ja Sergis Kaspars sekä Israel Cycling Academyn Itamar Einhorn. Ryhmä ratkoi keskenään myös toisen välikirin, jossa Kanerva oli toinen. Karkulaiset ajettiin lopulta kiinni noin kymmenen kilometriä ennen maalia.

- Jos olisimme tehneet kunnolla töitä, hatka olisi voinut pysyä irti, mutta siinä alettiin miettiä jo loppukiriä. Väsyneillä jaloilla tultiin maaliin.

Loppukirissä paras suomalainen oli jälleen Jaakko Hänninen, joka oli 18. Hän istui pitkään myös irtiotossa Kanervan ja kuuden muun ajajan kanssa. Hiski Kanerva tuli maaliin muutamaa minuuttia pääjoukon jälkeen sijalla 56., mutta muut suomalaiset ajoivat maaliin pääjoukossa. Trond Larsen oli 21., Oskari Vainionpää 26., Joni Kanerva 28., Joonas Henttala 32. ja Jesse Kaislavuo 44. Antti Sizko joutui keskeyttämään kilpailun.

Ennen tämän päivän kilpailua etappivoittaja Dahl oli kokonaiskilpailun kolmantena, vain kahdeksan sekuntia kärkikaksikko Maris Bogdanovicsin ja Benjamin Perryn takana. Bonussekuntien ansiosta hän nousi nyt kokonaiskilpailun johtajan keltaiseen paitaan kahden sekunnin turvin. Mies pokkasi itselleen myös kokonaispistekilpailun johtajan paidan.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama