Pensaari ja Mäenpää voittoon Velotourilla Škoda maantiecupin osakilpailussa

Pia Pensaari. Kuva: Joakim Nordström

Pia Pensaari. Kuva: Joakim Nordström

Škoda maantiecup jatkui sunnuntaina 27.elokuuta Helsingin Velotourissa. Käpylässä päästiin kilpailemaan osittain auringonpaisteessa, mutta naisille oli suotu pilvinen taivas.

Naisissa voittoon ajoi Pia Pensaari (TVC), mutta seuraavat sijat veivät Viivi Puskala (Cycle Club Helsinki) ja Eva Lehtinen (Reaktor Stanga Racing).

- Yllättävän helppo reitti tämän tuulen takia, koska ensimmäiset 15-20 kilometriä olivat loivaa nousua koko matkan. Tuuli teki sen helpommaksi. Käytännössä tästä reitistä tuli olosuhteiden takia fläppi. Se teki myös keskivauhdille ihan hyvää. Keskivauhti oli ok. Rauhallista ja sellaista pientä yrittelyä. Lähden viimeiseen Škoda maantiecupin osakilpailuun pienellä pistekaulalla. Harmillisesti kisat ovat aika myöhään tälle kaudelle. Sääolosuhteet saattavat tehdä ihan mitä tahansa. Saattaa olla pakkasta tai vaikka 20 astetta lämmintä. En ole hirveästi siihen suunnitellut mitään erikoista. Valmistaudun samalla ratapyöräilyn EM-kisoihin. Jos on sellainen keli, ettei ole mitään järkeä ajaa, niin silloin on valitettavasti skippaan Kankaanpään syysajot, Pensaari pohti.

- Kisa oli aika vaihteleva, mutta ok vauhtinen. Oli vähän porukkaa, joten vauhtia ei pidetty hirveästi. Iskuja tuli kivasti, yritin itsekin muutaman kerran iskeä. Vähän pidempi matka kuin yleensä, mutta kiva peruskisa. Kankaanpäähän lähden hakemaan podium paikkaa ja metsästämään lisää pisteitä. Lähden ihan sata lasissa, Puskala painotti.

Miehissä nähtiin lopussa huikea massakirikamppailu. Useampi mies taisteli voitosta, mutta pisimmän korren vei Eero Mäenpää (IBD). Jaakko Toppari (Jurvan Voima) oli toinen ja Anssi Kesonen (Racebike-Focus) kolmas.

- Hyvät on fiilikset. Niki lähti alussa hatkaan, mutta pääsin kuitenkin sopivaan rakoon iskemään. Saatiin hyvä porukka loppumetreille. Viivalla pääsin sitten kuittaamaan. Lähdetään Kankaanpäähän ajamaan, katsotaan mitä tapahtuu, Mäenpää tuumasi.

- Ei ollut terävin kärki mukana, mutta kovaa ajettiin. Kaikki kunnia heille, jotka olivat melkein koko päivän irti. Kausi on ollut nousujohteinen, joten toivottavasti Kankaanpäässä meno jatkuu yhtä hyvin, Kesonen totesi.

Škoda maantiecup päättyy Kankaanpäässä syysetappeihin 9.-10.syyskuuta.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri