Sasu Halme hakee kauden parasta kilpailuaan Australian MM-kilpailuista

Kuva maastopyöräilyn maailmancupin XCO:n Kanadan osakilpailusta. Kuva: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Kuva maastopyöräilyn maailmancupin XCO:n Kanadan osakilpailusta. Kuva: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Sasu Halme on Suomen ainoa edustaja tällä viikolla Australian Cairnsissa ajettavissa maastopyöräilyn MM-kilpailuissa. Alle 23-vuotiaissa XCO:n ajavan Halmeen kilpailu on perjantaina.

Ennen matkustamistaan Australiaan Halme viimeisteli MM-virettään ajamalla sarjassaan 14:nneksi maailmancupin finaaleissa Italian Val di Solessa.

– Italian maailmancup startti antoi osviittaa siitä, että huippukunto on mahdollista saada vielä Cairnsiin. Kovavauhtinen kansainvälinen startti kertoi samalla, missä mennään muihin kilpailijoihin verrattuna, Halme sanoo Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Viime viikolla hän keskittyi palautumiseen ja matkarasituksesta selviämiseen.

– Maailmancup kisassa oli vielä pientä väsymystä harjoittelun jäljiltä, Halme sanoo.

Cairnsissa Halme ei pääse helpolla, sillä aikaerorasitus ja lämpötila tuovat omat haasteensa.

– Rata on varmasti spesiaali Keski-Euroopan ratoihin verrattuna, sillä reitti kulkee lähes viidakkomaisissa olosuhteissa. Profiililtaan rata ei ole kovinkaan mäkinen, mutta se ei tarkoita, että rata olisi fyysisesti helppo.

Halme on tällä kaudella ajanut maailmancupissa kertaalleen neljäksi, joten toiveet ovat kärkipään sijoituksissa myös Cairnsissa.

– Kaiken mennessä nappiin, tavoitteeni on ajaa viiden parhaan joukkoon. Lähden hakemaan kauden parasta kilpailua ja onnistunutta suoritusta, hän linjaa.

MM-kisojen sivut

catlike mainos

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama