Froome punapaidassa Vueltan päätösviikolle: ”Tästä on hyvä jatkaa kohti aika-ajoa”

Chris Froome voitti jo Ranskan ympäriajon ja on vahvoilla myös Vueltan voittajaksi. Kuva: CiclismoItalia/CreativeCommons

Chris Froome voitti jo Ranskan ympäriajon ja on vahvoilla myös Vueltan voittajaksi. Kuva: CiclismoItalia/CreativeCommons

Espanjan ympäriajossa on käynnistymässä viimeinen viikko. Maanantaina urheilijat yrittävät palautua kahden viikon rääkistä ja tiistaista alkaen edessä on vielä kuusi etappia.

Vueltan kokonaisvoiton kannalta loppuviikon ratkaisuetapit ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä tiistain 40 kilometrin aika-ajo ja lauantain vuorietappi, jonka maali sijaitsee ammattipyöräilyn raskaimman vuorinousun Alto de l’Anglirun päällä.

Froome vahvoilla voittoon

Chris Froome johtaa kokonaiskilpailua pitäen yllään johtajan punaista paitaa. Eroa Vincenzo Nibaliin on minuutti ja sekunti. Sky-tallin kapteeni tunnetaan erittäin kovana aika-ajajana muihin kärkiajajiin verrattuna ja tiistaina Logronossa hänen odotetaan tekevän lisää eroa. Froome on erittäin vahvoilla Vueltan 2017 voittajaksi, ja johtoasema jo ennen viimeistä viikkoa on hänelle pieni yllätys.

- Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti aika-ajoa, Froome kertoi johtoasemastaan tallin tiedotteessa.

Astanan Miguel Angel Lopez otti sunnuntaina jo toisen voittonsa tällä Vueltalla. Aggressiivisesti muilta karannut kolumbialainen on jo kahdesti jättänyt muut kuin polkemaan paikalleen. Heikosta alusta johtuen Lopezin ero Froomeen on edelleen lähes kolme minuuttia.

Froome kertoi, että Vincenzo Nibali on ollut tähän asti päävastustaja, mutta tilanne voi muuttua.

- Jos Lopez jatkaa tuohon malliin, meidän on vastattava myös hänen hyökkäyksiinsä, Froome kertoi Cyclingnewsille.

Froome on joutunut antamaan muille siimaa pitkien vuorinousujen aikana, mutta hän on lopulta ajanut suurimman osan vastustajistaan kiinni ennen maalia, välillä jopa helponnäköisesti. Siitä huolimatta ajajalle itselleen eilinenkään etappi ei ollut helppo.

- Olimme kaikki äärirajoilla, Froome lisäsi.

Contador ei halua ajaa pääjoukossa

Alberto Contador on kokonaiskilpailussa vasta yhdeksännellä sijalla, mutta sunnuntaina pitkän uran lopettava espanjalainen on tehnyt Vueltasta jännittävän seurattavan. Sunnuntain etapilla Sierra Nevadassa Contador hyökkäsi varhaisessa vaiheessa ja piti pitkään minuutin etumatkaa Froomeen ja muuhun pääjoukkoon.

Lopussa takaa tultiin kuitenkin ohi. Hän ei kuitenkaan kadu sunnuntaina tappioon päättynyttä yritystä loppunousussa.

- Tämä on minun tapani kilpailla. Loppupuolella oli vaikea pitää vauhtia yllä, sillä edessä pidimme kovaa vauhtia ja keskiosassa oli helpompi nousta ryhmässä. Se maksoi minulle lopussa, mutta minun on poljettava kuten itse haluan, ja nautin siitä, Contador kertoi Trek-Segafredon tiedotteessa.

Hän myös lisäsi etapin jälkeen toimittajille, ettei pääjoukossa ajaminen yksinkertaisesti sovi hänelle, mutta toisaalta Sky-tallia on erittäin vaikea haastaa.

Zakarin haluaa podiumille

Ilnur Zakarin onnistui pirteän lopun ansiosta nousemaan sunnuntaina kokonaiskilpailun kolmanneksi.

- Parasta oli tehdä hyökkäys aivan lopussa, Zakarin kertoi Cyclingnewsissä jatkaen, ettei Froomea olisi ollut mitään järkeä haastaa aiemmin.

Katusha-Alpecin -tallin venäläinen kertoo normaalisti piristyvänsä suurten ympäriajojen viimeisellä viikolla, joten tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä.

- Yritän pitää tämän loppuun asti, hän mietti.

Vaikka Froome päätyisikin lopulta Espanjan ympäriajon ylivoimaiseksi voittajaksi, tilanne hänen takanaan on tiukka. Zakarinin takana oleva Wilco Kelderman on vain kolmen sekunnin päässä ja sijoilla 3-6 olevat miehet ovat alle minuutin sisällä toisistaan.

-Juho-Veikko Hytönen

Espanjan ympäriajon tilanne

Premiumsport.fi

ulvang banneri